Purjus juht põhjustas surnuaia väravasse kihutades raske õnnetuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Valga linnapiiri lähedal Valga-Tartu maanteel.
Liiklusõnnetus Valga linnapiiri lähedal Valga-Tartu maanteel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õhtul kella 22 ajal teatati päästeteenistusele, et Valga-Tartu maanteel Valga linna lähedal on juhtunud liiklusõnnetus. Valga poolt rohelise Audi 80ga kihutanud inimesed põrutasid maanteelt välja Tartu maantee kalmistu väravate vahele.

Siseministeeriumi teatel juhtus õnnetus kella 22.04 ajal Valga maakonnas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 217. kilomeetril, kus sõiduauto Audi 80, mida juhtis alkoholijoobes 36-aastane Gennadi, kaldus vastassuunavööndisse, kus riivas 23-aastase Merle juhitud sõiduauto VW Passat küljepeeglit.

Audi sattus seejärel külglibisemisse ning sõitis teelt välja vastu kalmistu värava betoonposti.

Juht ja kaassõitjad 32-aastane Olga ning 32-aastane Jelena toimetati raskete vigastustega Valga haiglasse. VW-i juht ja kolm kaassõitjat vigastada ei saanud.

Valgamaa päästeteenistusel tuli autost kolme inimese kättesaamiseks autovrakki lõigata.

Lõuna politseiprefektuuri teatel ei olnud vigastada saanutel turvavööd kinnitatud.

Üliraskes seisundis Gennadi viidi Tartu Ülikooli kliinikumi. Raskes, kuid stabiilses seisundis Olga ja Jelena on Valga haiglas.

«Avarii juhtumise ajal oli õnneks Valgas Otepää kiirabi ja koos Valga kiirabiga said kaks brigaadi samal ajal kannatanutele esmaabi anda, kui nad autost välja lõigatud olid,» lausus Valga haigla juhataja Marek Seer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles