Kohus ei rahuldanud Ragn-Sellsi kaebust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sells prügiveoauto.
Ragn-Sells prügiveoauto. Foto: arhiiv

Tartu halduskohus ei rahuldanud ASi Ragn-Sells kaebust Valgamaa 2. jäätmeveo piirkonna konkursi osalise tühistamise kohta.


Kohus mõistis Ragn-Sellsilt maakonna jäätmeveokonkursid korraldanud kohalike omavalitsuste liidu kasuks välja 14 195 krooni õigusabikulude katteks. Konkursid võitnud AS Cleanaway kasuks peab Ragn-Sells õigusabikulude katteks maksma 45 559 krooni.

Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsioonikaebuse Tartu ringkonnakohtule 30 päeva jooksul alates kohtuotsuse tegemisest ehk 18. maist.

Lepingud ASga Cleanaway on sõlmitud mõlemas Valga maakonna jäätmeveopiirkonnas.

Veo ainuõigus Valga maakonna 1. piirkonnas, kuhu kuuluvad Sangaste, Taheva, Karula, Otepää, Tõlliste ja Õru vald ning Valga linna 1. jäätmeveopiirkond, hakkab kehtima 1. juulist. Teises, kuhu kuuluvad Helme, Hummuli, Põdrala, Puka ja Palupera vald ning Tõrva linn ja Valga linna 2. jäätmeveopiirkond, aga 1. augustist.

Nende kuupäevadeni toimib jäätmete veol vabaturg ehk vedada võivad kõik seni jäätmeveoluba omavad ettevõtted, nii ka AS Ragn-Sells.

Tartu halduskohtu otsuse kohaselt peatati seoses ASi Ragn-Sells kaebusega konkursi tulemuse kohta korraldatud jäätmeveo toimingud Valga maakonna 2. jäätmeveo piirkonnas esmalt kohtulahendi jõustumiseni.

Tartu ringkonnakohus omakorda tühistas peatamise otsuse ning sellest tulenevalt sai ainuõiguse andmise toimingutega edasi minna. 7. aprillil sõlmisidki 2. piirkonna omavalitsused ja AS Cleanaway ainuõiguse andmise lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles