Gripihooaeg on viinud haiglavoodisse sadu inimesi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Eelmisel nädalal vähenes Eestis veelgi ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine, annab teada tervisemet. Märkimisväärselt vähenes seejuures grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine. Arstide poole pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustega seoses kokku 4185 inimest, neist 47 protsenti lapsed.

Grippi haigestumuse intensiivsust saab hinnata madalaks, üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeriti veel Tallinnas ja Harjumaal, Ida-Virumaal ja Narvas, Lääne-Virumaal, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Tartu-, Valga- ja Võrumaal.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on Eestis hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 584 inimest, neist üle poole on olnud täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Möödunud nädalal kinnitati laboratoorselt kuus gripiviirust, neist neli olid A- ja kaks B-gripiviirused. Gripilaadsete haigestumiste arv on valdavalt seotud RS-viiruse (54%) või paragripiviirusega (18%) .

Kokku on Eestis hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 1057 korral, neist 691 korral on olnud tegu A- ja 366 korral B-gripi juhuga.
Grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tendents on üsna sarnane ka teistes Euroopa riikides. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks vaid Läti, Holland ja Rootsi. Ülejäänud Euroopa riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles