Kavandatav aktsiisitõus kergitaks kütuse hinda 30 senti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsuse kavandatav viieprotsendine kütuseaktsiisi tõus kergitaks kütusemüüja ASi Olerex turundusjuhi Antti Moppeli hinnangul kütuse liitrihinda umbes 30 sendi võrra.

«Arvestades kõigis muudes valdkondades tehtud kompromisse, võiks viieprotsendist tõusu pidada mõistlikuks,» rääkis Moppel. Ta lisas, et kütuseaktsiis on siiski selgelt sihtotstarbeline ja valitsus peab üheselt selgitama, et selle arvelt saadavate lisasummadega jätkatakse teede ehitamise ja korrashoiu finantseerimist, mitte ei suunata seda anonüümsete eelarvepuudujääkide katteks.

ASi Alexela Oil müügidirektor Aivar Räim ütles, et aktsiisimuudatus kajastub ka jaehindade muutuses, kuid ei nõustunud hinnatõusu prognoosima.

«Tänast tarbimist jääb mõjutama ikkagi üldine majanduse olukord: kuidas läheb ettevõtetel ja kuidas on olukord tööjõuturul,» märkis Räim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles