Kohus saatis Aivar Otsalti kriminaalasja uuesti prokuratuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Heino Käos/ Arhiiv

Teisipäeval, 9. juunil saatis Tartu maakohus endise Ida politseiprefekti ja kunagise Valga politseiprefekti Aivar Otsalti ning veel üheksa endise politseiametniku Raivo Kiisa, Janek Pritsi, Eduard Vismanni, Margus Ootsingu, Aivo Filippovi, Veikko Vulfi, Anneli Naadeli, Arved Anti, Margus Ratniku ning süüdistatava Olle Savi kriminaalasjas Lõuna ringkonnaprokuratuurile.


Kohus leidis, et kriminaaltoimik tuleb tagastada prokuratuurile, kuna kokkuleppes kajastatud osade isikute süüdistuste sisu ja kvalifikatsioon ei vasta kohtutoimikus tuvastatule. Samuti on jäetud tegemata osad olulised kriminaalmenetluse seadustikust tulenevad kohtueelse menetluse toimingud, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Samuti leidis kohus, et Aivar Otsaltile esitatud süüdistus 10 000 krooni Ida politseiprefektuuri vara omastamises ei võimalda seda kvalifitseerida esitatud kvalifikatsiooni järgi, kuna Otsaltil ei olnud kordagi reaalset valdust süüdistuses toodud rahasumma üle. Seega on süüdistuses esitatud tegevus käsitletav pigem kelmusena.

Samuti tuvastas kohus kvalifikatiivseid puudusi Eduard Vismannile esitatud süüdistustes omastamises ja kaasaaitamises eraviisilisele jälitustegevusele.

Samuti esinesid tõenduslikud puudused kahe kriminaalasjas esitatud süüdistusepisoodi osas. Toimiku materjalide põhjal võib ka väita, et osade kuritegude toimepanemises on alust kahtlustada rohkemaid isikuid, kui üksnes neid, kellele käesolevas asjas süüdistus on esitatud.

Endisele Ida politseiprefektile Aivar Otsaltile oli esitatud süüdistus omastamises, eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, loodusliku loomastiku kahjustamisele kaasaaitamises, tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeseadeldise olulise osa ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva olulise osa ebaseaduslikus käitlemises.

Endisele Lõuna politseiprefektuuri teenistusosakonna juhtivspetsialistile ja Ida politseiprefektuuris teenistusülesandeid täitnud Eduard Vismannile oli esitatud süüdistus kaasaaitamises eraviisilisele jälitustegevusele ja omastamises.

Tänane kohtumäärus ei ole vaidlustatav.

Otsalt ja Vismann on varem töötanud Valga politseijaoskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles