Otsalti juubeli kulud kirjutati Ukraina kolleegide kraesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Margus Ansu / Postimees

Endise Valga politseiprefekti Aivar Otsalti 45. sünnipäeva peeti 11. aprillil Tartus Dorpati hotelli konverentsikeskuses. Pidu maksis ligemale 24 000 krooni, kirjutab Eesti Ekspress.



Peo korraldamise kulude «optimeerimiseks» leiutas Otsalt aga triki. Ta laskis sõber Neinar Seli abikaasal Kersti Selil (OÜ Dorpat juhatuse liige) kirjutada Ida politseiprefektuurile arve 10 000 kroonile olematu teenuse eest -- Ukraina delegatsiooni majutamine Dorpati hotelli neljas toas kahe öö jooksul.

Tegelikult mingit Ukraina delegatsiooni hotellis ei viibinud. Ida prefektuuri raamatupidamine maksis aga küsitud summa ehk ligi poole Otsalti juubeli eelarvest kinni.

Otsalti tegevus kvalifitseeriti eeluurimise käigus võõra vara omastamisena ametiisiku poolt.


Juhtunu ilmsikstulek tõi Kersti Selile kuriteokahtlustuse omastamisele kaasaaitamises. Seli tunnistas oma osa ka üles.

Lõuna prokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross lõpetas aga 5. juunil kriminaalmenetluse Kersti Seli suhtes. Prokurör märkis, et naise süü ei ole suur, kuna puuduvad karistust raskendavad asjaolud. Seli on varem kriminaalkorras karistamata.

Samuti ei saanud Kersti Seli kuriteoga varalist kasu. Seetõttu leidis prokurör, et selles kriminaalasjas puudub Kersti Seli tegevuse osas avalik huvi ning teda saab mõjutada kriminaalkaristust kohaldamata.

Kersti Seli lubas omakorda maksta nelja kuu jooksul riigi tuludesse 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles