Kütusemüüjad tõstsid mootorikütuste hindu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela automaattankla.
Alexela automaattankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kütusemüüjad Neste, Olerex, Alexela ja Statoil tõstsid kõrgenenud aktsiisimäära tõttu bensiini hinda 25 senti ja diislikütuse hinda 50 senti liitri kohta.


Neste peadirektor Indrek Kaju ütles, et pärast teisipäevast hinnatõusu pole maksumuudatustest tingitud uut kütuste kallinemist karta, kuna 1. juuli maksutõus on lõplikult jaehinda jõudnud.

Neste tanklates maksab bensiini 95 liiter pärast hinnatõusu 15.45, 98 liiter 15.95 krooni ja diislikütuse liiter 14.85. Samad hinnad kehtivad ka Olerexi kiir- ja Alexela automaatjaamades.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles, et juuni lõpus nähti ainsat võimalust hinnatõusu pehmendamiseks võimalikus sisseostuhindade languses.

«Täna saame öelda, et viimastel päevadel on hinnad maailmaturul liikunud meile soodsas suunas, kus nafta odavnemine on viinud langusesse ka naftatoodete hinnad. See tähendab, et aktsiisitõus tõstab jaehindu oodatust tunduvalt vähem,» selgitas Moppel.

Statoili teenindusjaamades kallines bensiin 95 liiter 15.70ni, 95 Euro Ultima 15.95ni ja 98 Euro Ultima 16.20ni liitri kohta. Diislikütuse hind tõusis 15.10ni.

Viimati muutus mootorikütuste hind eelmise nädala kolmapäeval, kui jõustusid käibemaksu- ja aktsiisimuudatused. Uus, 20protsendiline käibemaksumäär lisas kütuste jaehinnale 25 senti liitrilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles