Valga keskraamatukogu tähistab muumitrollide autori sünniaastapäeva

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas, mis võib kuuluda muumimammale
Jalgratas, mis võib kuuluda muumimammale Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

9. augustil möödub soomerootsi kirjaniku, Muumilugude looja Tove Janssoni sünnist 95. aastat. Selle sündmuse tähistamiseks toimub Valga keskraamatukogu lastekirjanduse osakonnas Muumimamma suvepidu ja vaadatakse Muumioru lugude filme. Koostatud on Tove Janssoni loomingut tutvustav näitus, vahendab valgamaa.ee

Neljapäeval, 6. augustil kell 16.00 ootab Muumimamma Valga keskraamatukogu lastekirjanduse osakonda kõiki lapsi ja lapsemeelseid Muumimamma suvepeole mängima, võistlema ja maiustama.

Neljapäeviti algusega kell 16.00 vaadatakse Muumioru lugude filme - 13. augustil „Kummituslaeva" ja 27. augustil „Kullaotsijat". Näitust Tove Janssoni loomingust saab vaadata augusti lõpuni.
Mitmekülgselt andekas Tove Jansson on tegutsenud maalikunstniku ja raamatuillustraatorina.

Lastelugude kõrval on ta avaldanud ka täiskasvanutele mõeldud novellikogumikke ja lühiromaane ning memuaariraamatu „Kujuri tütar". Tema teoste põhjal on tehtud hulganisti sõnalavastusi, oopereid, kuuldemänge ja teleseriaale, millest tuntuim on Jaapanis valminud 58osaline joonisfilm. 1953. aastast hakkas ilmuma Muumi-koomiks.

Janssoni loomingut on avaldatud 31 keeles, teda on autasustatud maailma kõige mainekama lastekirjanduse preemia, Hans Christian Anderseni preemiaga. Tove Jansson suri 2001. aastal.

Tove Janssoni sünniaastapäeva tähistamist raamatukogus toetavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Valga linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles