Tõrva noormees viskas Tallinnas end kuldmedalile

Andre Hanimägi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: Erakogu/Valgamaalane

Kadrioru staadionil toimunud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel sai üllatusvõidu Tõrvast pärit 19aastane Tanel Laanmäe, kes 78.49meet­ri­se viskega täitis maailmameistrivõistluste B-normi, ning sõidab Berliini.


Laanmäe sõnul ta võitu ei oodanud. «Viimane trenn ei lubanud üldse,» ütles ta. Samuti segab noort sportlast siiani pöiavigastus. Hinges oli küll väike lootus saada medalile, kuid see, et medal tuli kullakarva, oli noorele sportlasele üllatuseks. Võiduvise tuli alles viiendal katsel. Teise koha saanud Mihkel Kukk sai kirja 73.92meetrise tulemuse.

Tanel Laanmäe hakkas kõrgemal tasemel oda viskama 15aastaselt, kuid juba 11aastaselt tegeles ta kümnevõistlusega. Oda kasuks otsustas noor sportlane selle tõttu, et potentsiaali tundus sel alal kõige rohkem. Tehnikat aitas noorpõlves parandada hetkel Tartu Kalevi kergejõustikukooli treeneri ametit pidav Heiti Annus.

Praegu on odaviskaja Tõrva spordiklubi Viraaž liige ja tema treeneriks on olnud juba viis aastat Toomas Merila. «Treeneriga olen väga rahul. Meie koostöö klapib väga hästi,» ütles Laanmäe, kellel treenerivahetus kindlasti plaanis ei ole.

Berliini MMi Laanmäe ei karda. «Põhieesmärk on teha oma ära, et kui viskaks selle tulemuse, mis Eesti meistrivõistlustel viskasin. Kõik, mis tuleb üle selle, on plussiks,» selgitas Laanmäe Berliini MMiks seatud eesmärke. Laanmäe on ka ainuke täiskasvanute suurvõistluste debütant Eesti koondises. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles