Lätis registreeriti veel neli gripisurma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vaktsiini tootmine.
Seagripi vaktsiini tootmine. Foto: SCANPIX

Lätis leidis kinnitust veel neli pandeemilisest gripist tingitud surmajuhtumit, teatas Läti infektoloogiakeskus esmaspäeval.

Gripiviirusest A/H1N1 tingitud tüsistustesse surid 58aastane naine, 32aastane mees ja 44aastane mees. Kõik kolm kuulusid riskirühma, kuna põdesid raskeid kroonilisi haigusi.

Liepaja regionaalhaiglas suri 28. novembril aga gripiviirusest A/H1N1 tingitud kahepoolsesse kopsupõletikku 28aastane mees. Haigla esindaja Indra Grase ütles BNSile, et patsient haigestus 11. novembril ning paigutati haiglaravile 18. novembril.

Ravi raskendas asjaolu, et esialgne analüüs ei näidanud viiruse A(H1N1) olemasolu organismis, see selgus alles pärast kordusanalüüsi. Lisaks näitasid teised analüüsid, et patsiendil oli nõrgenenud vastupanuvõime nakkustele.

Seega on nõndanimetatud seagripp Lätis võtnud praegu seitse inimelu. Nakatunute koguarv jõudis riigis üle 850.

Ehkki grippi haigestumine on omandanud epideemia mõõtmed, kinnitab tervishoiuministeerium, et paanikaks pole põhjust, kuna Läti haiglates on piisavalt voodikohti ja personali.

Võimud manitsevad rahvast panema rõhku haigestumise ärahoidmisele, haigestumise korral aga pöörduma perearsti poole ning jääma koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles