Track24 panustab jätkuvalt arendustööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Talv
Tauno Talv Foto: arhiiv

Valga ettevõtte Track24 OÜ pakub klientidele liikuvvahendite seireteenuseid ning müüb erinevaid kaasaegseid GPS-tooteid ning -tarvikuid ja nende hooldusteenuseid.

Kuidas on muutunud majandussituatsioon sundinud muutma Track24 tegevust?

Ettevõtte juhataja Tauno Talv: «Mõningatel klientidel on kahjuks tekkinud makseraskusi. Nii et peame tavapärasest rohkem tegelema raha sissenõudmisega. Samas pole probleem suur ja meieni pole veel õnneks majanduse probleemid jõudnud. Jätkame tasakaalustatud laienemist.»

Kas olete pidanud müügitööle rohkem rõhku panema?

«Selles mõttes jah, et klientide arv on tublisti kasvanud, ning peame suurendama müügipersonali hulka, et jõuaks kõigiga piisaval tasemel tegeleda. Lisaks on tavapärasest rohkem vaja seletada, mis eelised on meil võrreldes konkurentidega. See eeldab müügipersonalilt head oma ja konkurentide toodete tundmist.»

Müüte säästmist. Kas ettevõtjad on hakanud selle vastu rohkem huvi üles näitama?

«Kindlasti. Kehvematel aegadel mõeldakse ikka kokkuhoiuvõimaluste peale.»

Kuidas on majanduslangus mõjutanud teie tööjõupoliitikat? Kas uusi töötajaid on kergem leida?

«Uusi töötajaid on palju lihtsam leida kui veel pool aastat tagasi. Siis ilmusid töövestlusele kas mittesobivad kandidaadid või töötavad inimesed, kes lootsid uuest kohast veelgi paremaid tingimusi.

Praeguseks on tööotsijate nõudmised on taas reaalsuse piiridesse jõudnud ja nad on tänulikud, kui nad tööle võetakse. Avame jaanuaris Tallinnas oma müügiesinduse, kus hakkab tööle kaks või kolm inimest.

Kas olete arendustegevust ja ettevõttesse investeerimist vähendanud või suurendanud?

«Meie sektoris toimub jõuline edasiminek. Seepärast ei tohi arendustegevusest loobuda, muidu jääksime teistest lihtsalt maha. Järgmisel aastal oleme arendusele planeerinud 1,2 miljonit kooni.»

Kas olukord ettevõtluses on keeruline või näete pigem uusi väljakutseid?

«Pigem on meil uusi väljakutseid. Turg kindlasti korrastub, nõutakse järjest rohkem sisulist teenust, visuaalse efektiga on raske paljudel püsima jääda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles