Helme käsitööseltsing sättis kokku näituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme käsitööseltsingu liikmed (vasakult) Pärja Ilisson, Anni Oja, Helju Mõttus, Aime Udras, Heili Laas, Laine Vettik, Eve Toompalu.
Helme käsitööseltsingu liikmed (vasakult) Pärja Ilisson, Anni Oja, Helju Mõttus, Aime Udras, Heili Laas, Laine Vettik, Eve Toompalu. Foto: Erakogu

Kakskümmend viis aastat tagasi koondas matemaatikaõpetaja Laine Vettik Helmes elavad aktiivsemad käsitöötegijad enese ümber, et üheskoos ilusaid asju teha. Tähtpäeva tähistas ringist välja kasvanud seltsing näitusega.

Helme päevakeskuses üles pandud näitusele tõid agarad käsitöötegijad mitmes stiilis ja erinevatest materjalidest esemeid. Oli heegeldatud, kootud ja lapitehnikas valmistatud käsitööd. Oli polümeersavist ehteid, siidi- ja portselanimaali, salvrätitehnikat, postkaarte ja muudki.

Helme vallavalitsus on naistele tasuta kasutamiseks eraldanud ruumi kohalikus päevakeskuseses. Sinna on võimalik jätta oma materjalid ning poolvalminud tööd. Koos käiakse ühel päeval nädalas, siis töötatakse kolm tundi korraga. Põhiline töötegemine toimub aga kodus.

«Käime näitustel ka teiste töid vaatamas ja uusi kogemusi omandamas,» ütles seltsingu juht Laine Vettik. «Ka ajakirjadest on võimalik üht-teist õppida.»

Suvel toimunud nõelapadjavõistluselt naases Vettik esikohaga. Ka kotivõistlusel sai ta maakonnas esikoha.

«Meie juhendaja Laine on väga range,» kuulsin seltsingu liikmete seast arvamust. «Ega ta otseselt midagi ütlegi, kui miski ei meeldi, vaatab ainult sellise pilguga, et pead ise aru saama.»

Enamik materjale ostetakse oma raha eest, aga teataval määral on ka Helme vald ses osas seltsingu tegevust toetanud.

Juubelinäitusele olevat korraldajate väitel tuldud isegi Viljandist, Suure-Jaanist ja Otepäält, kohalikest inimestest rääkimata. Mitmed asjad on sedavõrd meeldima hakanud, et need on ära ostetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles