EELK Otepää Maarja koguduse ees seisab uus inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Maarja kirikul on auväärne ajalugu.
Otepää Maarja kirikul on auväärne ajalugu. Foto: arhiiv

Alates 4. novembrist teenib EELK Otepää Maarja kogudust praosti eestkoste all praktikandina Marko Tiirmaa (pildil). Oma noorusele vaatamata on hingekarjane jõudnud osaleda juba paljudes olulistes ettevõtmistes.

Otepää piirkond pole Tiirmaale võõras. Tema isa on sealt pärit ning sugulasi elab seal kandis siiani. Palju rännanud mehena tunneb Tiirmaa oma juuri siiski just Otepääl olevat. Tema ristija ning konfirmeerija oli EELK Otepää Maarja koguduse eelmine, tänavu surnud õpetaja Jüri Stepanov.

Otsustamisel sai määravaks ka kodu lähedus. 2006. aastal siirdus pere elama Peedule, abikaasa sünnikoju. Sealt on võrdne maa nii Tartusse kui Otepääle.

Kireva elusaatusega

Marko Tiirmaa karjäär on kirev. Kohe pärast keskkooli lõpetamist suundus ta Eesti kaitsejõududesse ning on siiani tegev Eesti Kaitseliidu Võrumaa malevas Võru kompanii operatiivpealikuna, täites ka rühmaülema kohuseid.

2000. aastal, pärast kaitseväe kaplanite koolituse läbimist, teenis ta esmalt EELK Pärnu Elisabethi koguduses tookordse Pärnu praosti Andres Põderi käe all praktikant-abiõpetajana. Sealne teenistusaeg kestis kaks aastat.

Usalduslikud suhted tekkisid Tiirmaal juba siis ka peapiiskop Jaan Kiivitiga, kes teda kuulas ja mis peamine, lasi noorel inimesel ise oma elu ja saatuse üle otsustada.

Pärast Pärnu-perioodi sukeldus noor mees viieks aastaks erasektori tegemistesse infotehnoloogia valdkonnas. Ent käesoleva aasta kevadel otsustas jätkata katkenud õpinguid Tartu Ülikooli usuteaduskonnas.

Põgusalt on ta töötanud ka toimetajana televisioonis ning ajalehe Võrumaa Teataja juures. Akadeemiliselt kuulub Tiirmaa üliõpilaskorporatsiooni Fraternitas Liviensis ridadesse.

Kui infotehnoloogia on Tiirmaale töö, siis Otepääl teenib ta kogudust.

Suured plaanid

Hingekarjane kinnitas, et adub suurt vastutust Otepää kiriku teenistusse astudes, kuna just seal on õnnistatud meie rahvuslipp. Samuti on ta sõnastanud ühena enda eesmärkidest Otepääl kiriku ja ühiskonna teineteisele lähendamise.

Olles küll veel lühikest aega Otepääl teeninud, on ta juba leidnud häid toetajad. Eelkõige on ta toetuse eest tänulik koguduse juhatuse esimehele Jaan Uibole. Koos tegeldakse näiteks järgmisel aastal rahvuslipu (125 aastat õnnistamisest Otepää kiriklas) ja J. Hurda (170 aastat sünnist) auks toimuvate ürituste korraldamisega.

Noor mees on enda sõnul eelkõige pereväärtusi oluliseks pidav inimene. Pärast poja sündi hoolitses lapse eest ema Saima, teise eluaasta veetis Ekke Pärtel aga suuresti isa seltsis.

Marko Tiirmaa tunneb suurt austust oma abikaasa suhtes, kes toetab teda kõigis ettevõtmistes. Just tema julgustas meest ka praktikandina EELK Otepää Maarja koguduse ette astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles