Kohtumine keskendus e-noorsootööle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlliste noorsootöötaja Sigrit Säinas (vasakul) ja Puka noorsootöötaja Siiri Liiva virtuaalse noorsootöö alaseid teadmisi jagamas.
Tõlliste noorsootöötaja Sigrit Säinas (vasakul) ja Puka noorsootöötaja Siiri Liiva virtuaalse noorsootöö alaseid teadmisi jagamas. Foto: Erakogu

Hummuli vallas Järvesilma talus aset Valgamaa noorsootöötajate jõulueelne töökohtumine. Arutleti e-noorsootööga seotud teemadel, analüüsiti Euroopa noortenädala läbiviimist Valgamaal ning loodi maakonna noorsootöötajate koondamiseks ajaveeb «Tankla».

Tõlliste avatud noortekeskuse TANK noorsootöötaja Sigrit Säinas jagas osavõtjatega rahvusvahelisel konverentsil «Noorsootöötaja leitud küberdžunglist» tutvustatud ideed. See puudutas virtuaalset noortekeskust Habbo, mis katab praeguseks 18 riiki.

Säinas leidis, et selline uuenduslik asi võiks, võttes arvesse noorte internetiharjumusi, teatud viisil mugandatuna leida rakendust ka Eestis.

Puka Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja Siiri Liiva juhtis tähelepanu muutunud veebiplatvormile 2.0 ning tutvustas kõige uuemaid sotsiaalseid keskkondi, mis võiksid aidata kaasa noorteinfo levitamisele.

E-noorsootööle keskendus ka Tõlliste avatud noortekeskuse noorsootöötaja Marek Mekk, kes juhtis tähelepanu maakondliku noorteinfo portaali vajadusele.

Meki ettekanne algatas diskussiooni lehekülje sisu ja ülesehituse osas. Leiti, et selleteemaline arutelu on vaja viia maakonna iga omavalitsuse noorte ja noorsootöötajate ning hiljem maakonna tasandile.

Esialgse lahendusena otsustasid noorsootöötajad minna kaasa nüüdisaegsete veebivõimalustega ning vajaliku info koondamiseks loodigi maakonna noorsootöö ajaveeb «Tankla».

«Tankla sümboliseerib kohta, kus noorsootöötaja saab kütet oma tööks: infot koolituste, noorsootööga seotud uuenduste ja teiste noortekeskuste tegevuse kohta,» selgitas Mekk.

Euroopa Noortenädala tegevusi Valgamaal analüüsides leiti, et tegu oli uue ja huvitava kogemusega. Selle tulemused edastatakse Valgamaa Omavalitsuste Liidule ja maavalitsuse noorsootöö peaspetsialistile Siiri Põldsaarele soovitusega arvestada neid maakonna noorsootöö arengukava väljatöötamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles