Ragn-Sells AS üllatas uuete hindadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sells põhjendab hinnatõusu kulude kasvuga.
Ragn-Sells põhjendab hinnatõusu kulude kasvuga. Foto: arhiiv

Ragn-Sells AS tegi Valgamaa eraklientidele omalaadse aastalõpu üllatuse. Nimelt teatas firma, et 1. jaanuarist 2009 hakkavad kehtima uued sorteeritud jäätmete käitlusteenuste hinnad.

Hinnatõusu põhjendatakse jäätmekäitlusega seotud kulude kasvuga. Nende all peab ettevõte silmas aasta algusest suurenevat saastetasu ja sellest tulenevat prügilate vastuvõtuhindade suurenemist, samuti teenuse osutamiseks vajalike vahendite sisseostuhindade ja hoolduskulude kasvu.

Nii hakkab kõige väiksema konteineri (kuni 0,14 m³) regulaarne tühjendamine maksma 88.35 ja kõige suuremal (kuni 6 m³) 977.10. Tellimise peale tehtud tühjendamise korral on hinnad 30 protsenti kõrgemad.

Ragn-Sells selgitas, et sorteeritud olmejäätmeks loetakse neid, mis on jäänud järele, kui segaolmejäätmetest on liigiti välja võetud paber ja kartong, pakendid, ohtlikud jäätmed, probleemtooted (elektroonika, rehvid) ning biolagunevad aia- ja pargijäätmed.

-------------------------------------------------------

Kommentaar

Peeter Ekstein,
Valga keskkonnateenistuse jäätmete ja õhu peaspetsialist
«Enkema, kes on Valga prügila haldaja, tegi linnavalitsusele ettepaneku kehtestada prügila 2009. aasta väravahinnaks 850,90 kr/t. Sellel aastal oli hind 600 kr/t millest saastetasu oli 266 krooni/t. 2009. aastal tuleb saastetasu 469,5 krooni/t.
Alates 16. juulist 2009 läheb Valga prügila kinni, alles jääb vaid jäätmejaam. Kogu prügi läheb150 km kaugusele Paikusele. Eks sellega nad oma hinnatõusu põhjendavadki. Sorteeritud pakendi ja vanapaberi tasuta kogumine jääb kehtima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles