Jõuluaeg ja aastavahetus Valgamaa linnades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveturg
Talveturg Foto: arhiiv

Talvepealinnas Otepääl

9. detsembril kell 12 Otepää kultuurikeskuses kutseliste näitlejate ühenduse MTÜ Miksteater kogupere jõuluetendus «Päkapikud-kokad ehk oodates Oodot».

Hea komme nõuab, et külalistele pakutakse midagi. Kaks päkapikku, kelle tööks on Jõuluvanale piparkooke teha, on jäänud magama. Aga Jõuluvana on sinnapoole teel.

Enam ei jõua ei poodi ega ise piparkooki teha. Nüüd tuleb kiiresti välja mõelda retsept asjadest, mis juhuslikult olemas. Aga päkapikud pole papist poisid.

Koos laste abiga valmibki maitsev suutäis Jõuluvanale.

Päkapikke mängivad Kristo Toots ja Kaido Rannik.

12. detsembril kell 18.30 Otepää kultuurikeskuses jõulukontsert. Esinevad ansambel Relami ja naisrahvatantsurühm Nuustaku.

14. detsembril kell 13 Otepää kultuurikeskuses eakate jõulupidu. Esineb ansambel Noorkuu.

20. detsembril kell 20 Otepää kultuurikeskuses õhtu «Tantsuga talve» ansambli Apelsin saatel. Riietus – daamidel «Lumehelbeke» ja härradel «Nääri mees». Avatud puhvet.

21. detsembril kell 10 TALVETURG OTEPÄÄ KESKVÄLJAKUL kell 10–16.

Kell 14.03 algab talv. Heisatakse Talvepealinna lipp.

Olete oodatud pidulikule kuuldemängule «ÄRKA, TALV». Talveilma toob Niki.

Peost osavõtjatel panna tasku äratuskell, mis heliseks kell 14.03. Turul kauplemiseks palume soovijatel registreerida end tel 5332 6679. (Müügikohtade arv on piiratud.)

Kauplema on oodatud müüjad, kes pakuvad külastajatele kaunist käsitööd, meeldivaid kingitusi kingikotti ja kauneid jõulukaunistusi.

Talunikud! Veeretage kohale mee-, kurgi- ja kapsatünnid, kartulitest, õuntest ja lihast rääkimata. Perenaised! Tulge pakkuma hõrke küpsetisi, lõhnavat leiba, kodust verivorsti ja teed. Oodatud on kõik ettevõtjad, kes rikastavad meie kõigi jõululauda.

29. detsembril kell 19 Otepää kultuurikeskuses AASTALÕPU PIDU. Ansambli Noorkuu kontsert. Tantsuks mängib ansambel koosseisus: Boris Lehtlaan, Tõnu Raadik, Kalle Raudmets, Tiit Saluveer. Avatud puhvet. Laudade ettetellimine.

Järvede linnas Tõrvas

7. detsembril kell 16 kirik-kammersaalis 2. advendikontsert. Esinevad Tõrva muusikakooli õpetajad ja õpilased.

10. detsembril kell 18 kirik-kammersaalis Pille Lille Muusikute Toetusfondi kontsert sarjas «Meistrite Akadeemia». Esineb Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) Kammeransambel, kaastegev Pille Lill (sopran).

14. detsembril kell 18 kirik-kammersaalis 3. advendikontserdina austus-mälestuskontsert «Gustav Ernesaks 100».

20. detsembril kell 16 kirik-kammersaalis tantsustuudio Lys kontsert.

21. detsembril kell 14 Tõrva keskväljakul talve alguse pidu.

26. detsembril kell 19 kirik-kammersaalis Pärnu Ooperilt Rossini «Väike pidulik missa». Esinevad Andrus Kallastu (dirigent ja muusikajuht), Jorma Toots (pianist), Maarja Talts (harmoonium), Kai Kallastu (sopran), Maire Haava (mezzosopran), Roland Liiv (tenor) ja Atlan Karp (bass) ning kaheksaliikmeline ansambel.

27. detsembril kell 19 kirik-kammersaalis ansambli Hortus Musicus aastalõpukontsert «Kellakaja jõuluöös». Kontserdi kavas prantsuse ja saksa 16. ja 17. sajandi jõulumuusika. Ansambli kunstiline juht Andres Mustonen.

31. detsembril kell 12 Tõrva linnavalitsuse ees linnapea aastalõpukõne «Hüvasti, 2008!».

Maakonna pealinnas Valgas

7. detsembril kell 12 kultuurikeskuses 2. advendikontsert. Esinevad MTÜ Enelas, ansamblid ja solistid.

8. detsembril kell 18 muusikakoolis Jazzkaare Jõulujazz. Esinevad Laura Põldvere, Raivo Tafenau ja Ain Agan.

12. detsembril kell 18 kultuurikeskuses laste jõulukontsert. Esinevad kultuurikeskuse huviringid.

14. detsembril kell 12 kultuurikeskuses 3. advendikontsert. Esinevad Valga muusikakooli õpilased ja õpetajad.

17., 18. ja 19. detsembril jõulupäevade raames muutub Valga noortekeskus päkapikutareks. Koos päkapikkudega mängime, meisterdame, loeme salme,valmistame piparkooke, kuulame päkapikuraadiot, laulame päkapikukaraoket, tantsime päkapikudiskot.

19. detsembril kell 18 kultuurikeskuses jõulupidu Valga linna ja maakonna viie- ja enamalapselistele peredele. (Kutsetega.)

20. detsembril kell 17 kultuurikeskuses ansambli Trio Romance kontsert.

21. detsembril kell 12 kultuurikeskuses 4. advendikontsert. Esinevad MTÜd Valga Kammerkoor, Valvokaal, Südamesõprade Seltsi laulu- ja tantsuring ning puhkpilliorkester Forte Tartust.

25. detsembril kell 15 Valga Jaani kirikus Valga linna kultuurikollektiivide jõulukontsert.

27. detsembril kell 17 kultuurikeskuses ansambli Noorkuu kontsert.

30. detsembril kell 20 kultuurikeskuses aastalõpupidu. Tantsuks mängib ansambel Apelsin, vahepalad tantsutrupilt Tokra. (Võimalus laudu broneerida, toite ette tellida.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles