Tugev tuul murdis Valgamaad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul on paljudes kohtades tugev.
Tuul on paljudes kohtades tugev. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Täna hommikul kella 7 ajal oli Valgas tuule kiirus 9 m/s. Puhangud aga ulatusid kuni 26 m/s. Nii tugevaid tuulepuhanguid polnud sel ajal Ilmateenistuse andmetel kusagil mujal Mandri-Eestis.

Isegi mereäärses Pärnus olid sel ajal tugevaimad mõõdetud tuulepuhangud 25 m/s. Kõige tugevam oli tuul Vilsandi saarel, kus puhangud ulatusid kuni 33 m/s.

Seevastu talvepealinnas Otepääl oli tunduvalt vaiksem. Kella 7 ajal mõõdeti seal tuule tugevuseks vaid 6,1 m/s.

Kella 15.30 ajal oli tuul oluliselt nõrgem. Valgas oli siis selle tugevus 5,5 m/s, aga puhangud ulatusid kuni 15 m/s. Otepääl oli veelgi vaiksem, seal puhus tuul vaid 4,4 m/s.

Tunduvalt tuulisem oli Lääne-Eesti saartel ja Eesti põhjarannikul. Näiteks Rohuneemes mõõdeti tuule tugevuseks 15,6 m/s, kuid puhangud ulatusid ka kuni 20 m/s. Sama tugevaid tuulepuhanguid mõõdeti ka Pakri poolsaarel.

Hea lugeja! Kui Sul on pilte tormikahjustustest Valgamaal, jaga neid palun ka meiega! Saada pilt või pildid aadressile ajaleht@valgamaalane.ee!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles