Politsei hoiatab sissetungijate eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses Valgas aset leidnud sagenenud sissemurdmistega kutsub politsei inimesi üles olema tähelepanelikud võõraste suhtes, kes korter- või eramajade juures askeldavad.

Valga kriminaaltalituse juht Andres Saaron ütles, et sissemurdmised hakkasid sagenema möödunud aasta oktoobris ning on mõningaste tõusude ja langustega väldanud tänase päevani. Praeguseks on politseile teada sellest ajaperioodist ligemale 20 sissemurdmisjuhtumit. Kontrollimisel on, kas ja millised nendest juhtumitest omavahel seotud võivad olla.

«Peamiselt on sisse murtud eluruumidesse, mis asuvad esimesel korrusel. Reeglina on sisenetud kas läbi akna või rõduukse avamise teel. Üldjuhul on sissemurdmised aset leidnud õhtusel ajal kella 17st kuni 22ni,» kirjeldas Saaron.

Sellest tulenevalt palub politsei inimestel pöörata enam tähelepanu ühismajade koridorides või majade ümbruses askeldavatele võõrastele. Kahtluse korral, et tegu võib olla kurjategijaga, tuleb sellest teatada politsei lühinumbril 110.

Kui kellelgi on infot, mis võiks viia kuriteod toime pannud isikute väljaselgitamiseni või kui keegi pole veel seni teatanud oma koju sissemurdmisest, palutakse sellestki teatada politsei telefonidel 110 või 766 8107.

Saaron lisas, et Valga politseinikud annavad endast oleneva, selgitamaks välja kurjategijad, kes teiste kodudesse omavolilisi külastuskäike teevad ning piirilinna turvalisust sellisel moel mõrastada püüavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles