Kokku korjati koormate kaupa prügi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Õru puhkealal 2014
Talgud Õru puhkealal 2014 Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Täna kõikjal üle Eesti peetav "Teeme ära" talgupäev tõi kodudest välja 38 000 inimest, kes olid end kirja pannud 1739 talgule. Neile lisandusid veel inimesed, kes endid talgutele ei registreerinud, kuid siiski oma koduümbrust või külakeskust koristasid.

Töö- ja osavõtjaterohke oli talgupäev ka Valgamaal. Hommikul kell 10 olid talgulised kohal Valga Jaani kirikus. Lisaks segakoor Rõõm liikmetele olid kirikut korrastama tulnud ka mitmed koguduse liikmed ja linnakodanikud. Talgujuht Sirje Pässa sõnul tuli kohale 24 inimest. Pesti uste karniise ja aknaid nii seest kui ka väljast ning korrastati torniruume. "Linnapäevadel on kavas lasta inimesi ka torni, kust linnale kaunis vaade avaneb. Täna puhastavadki mehed torniruumi ehitusmaterjalidest," selgitas Päss.

Küsimusele, miks segakoor Rõõm just Jaani kirikus oma talgupäeva teeb, vastas Päss, et kirikuga ollakse juba pikki aastaid sõbrasuhetes ning koor on sage esineja kirikus toimuvatel kontsertidel ja üritustel. "Nii meil endil kui ka teistel kiriku külastajatel on palju kenam vaadata, kui kirikuaknad puhtusest säravad," sõnas ta. Talgulisi olid ootamas pirukad, kommid, puuvili ja kuum tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles