Maakonnas jätkuvalt elektrita üle tuhande tarbija

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Andreson/Valgamaalane

Äikesetormi tagajärjel oli  Valgamaal täna kella 10 seisuga elektrita 1296 majapidamist. Üle Eesti on rivist väljas ligi 557 Eesti Energia alajaama ja vooluta 6577 klienti.

Suurem osa pühapäeva õhtust elektrita jäänud majapidamistest õnnestus Eesti Energia rikkebrigaadidel õhtu ja öö jooksul taaspingestada. Kokku on rikkeid jätkuvalt likvideerimas 160 Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadi üle Eesti.

Kõige rohkem on rikkeid hetkel lisaks Valgamaale Lääne-Virumaal, kus on elektrita 2294 klienti ja Jõgevamaal, kus on elektrita 1161 klienti.

Eesti Energia teatel kõrvaldatakse esmajärjekorras keskpinge rikked, millega on seotud suurem arv tarbijaid. Rikete kõrvaldamine toimub järk-järgult ning sõltuvalt rikete raskusest ja ulatusest võib see kesta mitu päeva, mõnes piirkonnas nädala lõpuni. Madalpinge rikete likvideerimine võib kesta kauem ja sellega seoses palutakse klientidel varuda kannatust.

Eesti Energia rikketeadete teenindamiseks on kaasatud täiendavad jõud ning kõik Eesti Energiale edastatud rikketeated on fikseeritud. Elektrikatkestustega seoses on kliendipöördumiste arv 10 korda tavapärasest suurem. Palutakse korduvalt rikketelefonile mitte helistada, et välistada liinide ummistumist.

Klienditelefon 1545 on ajutiselt suletud, kuna selle teenindajad on samuti suunatud rikkekõnede vastuvõtmisele. Ettevõte palub vabandust seoses võimalike ebamugavustega ning muude kliendiküsimustega palutakse nende poole pöörduda hiljem.

Elektrikatkestuste puhul palutakse inimestel varuda joogivett, avada külmkappi minimaalselt ning mobiiltelefoni akusid hoida erakorraliste kõnede jaoks.

Eesti Energia juhib tähelepanu sellele, et tormi tõttu katkenud elektriliinidele ei tohi mitte mingil juhul läheneda ega neid puudutada. Katkenud elektriliinid võivad olla pinge all ja on eluohtlikud. Katkenud elektriliinidest palutakse teada anda rikkenumbril 1343.

Ülevaate elektrikatkestustest saab Eesti Energia veebilehel www.energia.ee asuvalt kaardilt (valida avalehel otseviited/ rikked).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles