Valga koolijuht osaleb esinduslikus arutelus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelus osaleb ka Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov.
Arutelus osaleb ka Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Ülikooli haridusuuringute ja õppekavaarenduse keskus korraldab kolmapäeval, 10. detsembril ülikooli haridusuuenduskeskuses webinari õpetaja ajakasutusest. Peamine küsimus on, kus ja kuidas leida koolis aega, et tegeleda oluliste asjadega.

Õppe- ja ainekavad on pingelised, õppimise ja töö tempo üha kasvab. Pidev kiirustamine tekitab stressi nii õpilastes kui õpetajates. Õpikogukonna meetodil õppekava rakendamise projektis toimub järjekordne webinar, kus õpetajad, koolijuhid ja haridusteadlased arutavad õpetaja ajakasutuse temaatikat.

Webinaris küsitakse:                                                      

• kuidas kasutada õpetöös aega efektiivselt, arvestades õpilaste eri õpistiilide ja tempodega?

• millised on õpetaja jaoks olulised ja millised vähemolulised tegevused ning kuidas saada rohkem aega olulisteks tegevusteks?

• milliseid koolikorralduslikke lahendusi koolides kasutatakse, et «aega juurde teha»?

• kas õpetaja ajakasutusoskuste hulgas peaks olema ka aja mahavõtmise ja aeglustamise oskus?

Teemade üle arutlejate seas on ka Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov. Lisaks talle osalevad mõttevahetuses Halliki Harro-Loit Tartu Ülikoolist, Ülle Luisk Viljandi gümnaasiumist, Kristi Mumm Forseliuse gümnaasiumist, Ain Tõnisson Tartu Tamme gümnaasiumist ja Rein Uusmaa Nõo põhikoolist.

Kõigil kuulajatel on võimalik haridusuuringute ja õppekavaarenduse keskuse Facebooki-lehe kaudu küsida, kommenteerida ja arvamust avaldada.

Projekti «Õppekava rakendamine üldhariduskoolis õpikogukonna meetodil» toetab haridus- ja teadusministeeriumi huvitava kooli algatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles