Päästeamet soovitab tormiks ettevalmistusi teha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejaid võivad ohustada ka tuule tõttu murduvad või juurtega maast välja kistavad puud. Foto on illustratiivne.
Liiklejaid võivad ohustada ka tuule tõttu murduvad või juurtega maast välja kistavad puud. Foto on illustratiivne. Foto: Kunnar Rüsülainen

Läheneva tormi tulekul soovitab päästeamet väljas liikumist vältida ning tervist või elu ohustavatest olukordadest teavitada hädaabinumbril 112.

Seoses tormiohuga soovitab päästeamet püsida siseruumides ning lükata edasi planeeritud väljasõidud. Väljas liikudes ja autoga sõites tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kuna tormiga võib murduda puid. Valmis tuleb olla pikemateks elektrikatkestusteks. Selleks on soovitav hoida käepärast taskulamp.

Kindlasti tuleb laadida täis mobiiltelefonide akud. Sõidukid tuleb parkida lagedamale väljale ning kõik õues olevad lahtised esemed viia varju alla või kinnitada.

Hädaabi saamiseks ning otsest ohtu kujutavatest purustustest tuleb teatada hädaabinumbril 112. Tormikahjudest tekkinud probleemide lahendamiseks võib pöörduda kohalike vabatahtlike päästjate poole. Elektrikatkestustest tuleb teatada Elektrilevi rikketelefonil 1343.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510, samale numbrile võib teada anda ka teele langenud puudest, mis liiklust oluliselt ei takista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles