Valga kooli vilistlane kandideerib kahele preemiale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Zilmer
Kaarel Zilmer Foto: Postimees/Scanpix

Kultuuriministeeriumisse laekus tähtajaks 39 ettepanekut riiklike spordi elutöö- ja aastapreemiate määramiseks. Kahele elutööpreemiale esitati 12 ning kuuele aastapreemiale 27 kandidaati.

Ainsana kandideerib suisa mõlemas kategoorias Tallinna Ülikooli dotsent, liikumise ja spordi tähtsustaja Kaarel Zilmer, kes on sündinud 1947. aastal Valgamaal ja lõpetanud 1964. aastal Valga 1. keskkooli, praeguse Valga gümnaasiumi. 1968 aastal lõpetas Zilmer Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna.

Zilmer hakkas sportima Valga spordikoolis, jätkas Tartus Erna ja Herbert Abeli juhendamisel. Ta on töötanud 1968–78 Tartu Ülikooli suusaspordikateedri õppejõu, 1978–80 Tallinna Pedagoogilise Instituudi tali- ja veespordikateedri vanemõpetajana ning 1980–91 dekaani ja 1991–2001 Tallinna Pedagoogikaülikooli talispordi õppetooli juhatajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles