Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peaaegu kolm aastat Valgas kirikuõpetaja olnud Heino Nurk rajas geikristliku kogu, mis ajendas konsistooriumi teda vaimuliku ametist tagandama ja vaimulike nimekirjast kustutama. Otsuse langetas Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) Nurga väitel tagaselja. Tema sõnul tulnuks teda teavitada, otsusest kuulis ta aga hoopis meedia vahendusel. Pikemalt loe otsuse tagamaadest teisipäevasest Valgamaalasest!

Valga haigla pakub haigekassa rahastatavate teenuste kõrval ka tasulist hooldusteenust ja -ravi, mis aga rahakotile üpris kulukas. Ülemarst Andres Selli sõnul on tasuline hooldusteenus ja -ravi väga vajalikud ja nõutud teenuseliigid, mis võimaldavad lähedastel hoolt ja ravi vajava inimese paigutada meditsiinipersonali hoole alla.

Jaanuarist hakkav kehtima uus liiklusseadus. Maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialisti Timo Vijari sõnul on uues seaduses võrreldes olemasolevaga tehtud palju muudatusi, mida peaks teadma iga sõidukijuht ja jalakäija. Täpsemat infot loe ajalehest!

Alanud on huviliste registreerimine järgmisel nädalal toimuva «Tagasi kooli» nädala külalisõpetajaks. Esmaspäeva lõunase seisuga oli sihtasutuse Noored Kooli tegevjuhi Kaire Kroosi sõnul külalisõpetajatele uksi avamas 321 haridusasutust – eelkõige on need koolid – kõigist Eesti maakondadest, sealhulgas 11 Valgamaalt.

Valgalane Pavel Loskutov võitis üleeile toimunud 55. Viljandi linnajooksu, kui läbis 13,5 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 43.28 ning püstitas sellega uue rajarekordi. Millised on aga tema tulevikuplaanid?

Hiljuti kutsus Helme sanatoorse internaatkooli kollektiiv enesele külla Keila-Joa sanatoorse internaatkooli ja Konstantin Pätsi vabaõhukooli õpilased ja õpetajad, et sportlikes mängudes üksteiselt mõõtu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles