Elektrikatkestuste oht vähenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal jõudis mullu lõpule Pedeli jaotusalajaama uuendamine. Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend näitab alajaama keldrikorrusel maa seest sissetulevaid voolukaableid, mille ümber olev trafo tunnetab ära kõik rikked, lühised ja voolu kõikumised, mille andmed edastatakse korrus kõrgemal asuvatesse arvutitesse.
Valgamaal jõudis mullu lõpule Pedeli jaotusalajaama uuendamine. Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend näitab alajaama keldrikorrusel maa seest sissetulevaid voolukaableid, mille ümber olev trafo tunnetab ära kõik rikked, lühised ja voolu kõikumised, mille andmed edastatakse korrus kõrgemal asuvatesse arvutitesse. Foto: Arhiiv /Valgamaalane

Uus Pedeli jaotusalajaam Valga kesklinnas muudab kindlamaks enam kui 1835 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuse. Kokku investeerib Elektrilevi tänavu Valka ligi miljon eurot.

Enamik valgalasi on küllap märganud, et Pärna puiesteele on kerkinud vana, 1969. aastal ehitatud Pedeli alajaama asemele uus. Valgamaalase reporteril koos fotograafiga avanes võimalus teha asjatundjate juhendamisel alajaamas ringkäik ja uudistada hoone sisemuses paiknevad moodsaid seadmeid.

Esimeses ruumis, mida Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend nimetas hoone ajuks, paiknevad side- ja alalisvoolukeskused, sideseadmed ja reservtoited.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles