Dokumentaalfilm pani koolinoored mõtlema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi aulasse oli kogunenud saalitäis noori, kes jälgisid dokumentaalfilmi Ameerikasse emigreerunud Ugandast pärit noormehe Brolini püüdlustest esindada 2018. aasta talimängudel Ugandat lumelauasõidus.
Gümnaasiumi aulasse oli kogunenud saalitäis noori, kes jälgisid dokumentaalfilmi Ameerikasse emigreerunud Ugandast pärit noormehe Brolini püüdlustest esindada 2018. aasta talimängudel Ugandat lumelauasõidus. Foto: Monika Otrokova

Otepää gümnaasiumis sai American Showcase`i programmi käigus vaadata dokumentaalfilmi «Kaugel kodust» ja kohtuda filmi autoriga. Samal päeval avati kohvik-restoranis l.u.m.i koostöös USA saatkonnaga fotonäitus Ameerika rahvusparkidest.

Otepää gümnaasiumisse olid külla tulnud USA saatkonna meediaspetsialist Mairis Tuisk ja filmi autor Galen Knowles. Otepää valla koolinoored võtsid filmi hästi vastu. Gümnaasiumi aulasse oli kogunenud saalitäis noori, kes jälgisid dokumentaalfilmi Ameerikasse emigreerunud Ugandast pärit noormehe Brolini püüdlustest esindada 2018. aasta talimängudel Ugandat lumelauasõidus.

Pärast filmi vaatamist said koolinoored esitada küsimusi filmi autorile Galen Knowlesile, kes rääkis nii endast kui ka filmi saamisloost. Dokumentaalfilm äratas koolinoortes huvi ning pani kaasa mõtlema kodu, perekonna ja isikliku identiteedi rolli üle elus.

American Film Showcase`i programm on koostööprojekt Lõuna California Ülikooli filmikooli ja USA välisministeeriumi vahel. Filmitegijad ja filmi eksperdid reisivad 40 riiki, et näidata erinevaid filme. Projekt kestab aasta vältel 2015. aasta augustist 2016. aasta augustini. Valgamaal näidati selle käigus filmi lisaks Otepääle Valgas ja Tõrvas.

«Meil oli heameel Otepääl võõrustada nii filmi näitamist kui näituse avamist, täname USA saatkonda hea koostöö eest ja täname ka Otepää gümnaasiumi ning kohvik-restorani l.u.m.i», ütles Otepää vallavanem Kalev Laul. Näitust saab kohvik-restoranis vaadata veel kaks kuud.

Copy
Tagasi üles