iDeal kampaania

Eksperdid soovitavad vähendada valkude, rasvade ja süsivesikute tarbimist

FOTO: Tervise arengu instituut

Uued riiklikud toitumis- ja liikumissoovitused muudavad valkude, rasvade ja süsivesikute tarbimisvahemikud laiemaks ning vitamiinide-mineraalainete soovituslikud kogused suuremaks.

Tellijale

Toidusoovitustes on aga näiteks suurendatud soovituslikke puu- ja köögiviljade tarbimise koguseid, mida süüakse liialt vähe ka seni kehtinud soovituste järgi.

Tervise Arengu Instituudi (TAI) toitumiseksperdi Tagli Pitsi sõnul on toiduvalikul jätkuvalt kõige olulisem vastavus vajadusele, tasakaalustatus, mõõdukus ja mitmekesisus. «Soovituste uuendamisel laienesid makrotoitainete tarbimisvahemikud. Kui varem oli valkude osatähtsus kogu päevasest energiast 10–15 protsenti, rasvadel 25–30 protsenti ning süsivesikutel 55–60 protsenti, siis nüüd on need vastavalt 10–20, 25–35 ja 50–60 protsenti,» sõnas ta.

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles