Mitmest rahvusest noored koostasid ise muuseuminäituse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseum
Valga muuseum Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valga Muuseumis avatakse 4. mail kell 16 näitus «Meie Valga», mille on koostanud Valga põhikooli, Valga gümnaasiumi ja Valga vene gümnaasiumi kunstihuvilised noored. Projekti «Meie Valga» kokkuvõtva näituse ideestik ja kujundus sündisid mõttetalgute käigus ning näituse panid üles noored ise.

Näitus kõneleb noorte tegemistest Valgas, noortele olulistest kohtadest linnaruumis, nende valikutest ja võimalustest. Tugeva sotsiaalse sõnumiga näitust vaadates saab külastaja aktiivselt kaasa mõelda, öelda välja oma arvamuse ja teha oma valikuid.

Näituse koostasid Kaili Vares, Delia Kaska, Keit Arula, Alla Jevtjukova ja Elise Roodla Valga põhikoolist
Kati Sulumäe, Helis Kõvask ja Maarika Piirimees Valga gümnaasiumist, Uljana Kononova, Karina Tihanova ja Katrin Žuzlova Valga vene gümnaasiumist.

Näitus on koostatud osana projektist «Meie Valga» ja tutvustab ka selle tulemusi.

Projekti rahastavad Euroopa Liidu Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond ja kultuuriministeerium Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse «Meie Inimesed» kaudu.

Näitus on avatud 4. maist 2. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles