Keskerakonna Valgamaa piirkond seisab sünnitusosakonna sulgemisele vastu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimehe Alar Nääme sõnul on sünnitusosakonna sulgemise plaani puhul tegemist kurvastava olukorraga, mille täitumine kinnistaks veelgi arusaama Valgast kui ääremaast ja muudaks valla noortele peredele ebaatraktiivseks.
Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimehe Alar Nääme sõnul on sünnitusosakonna sulgemise plaani puhul tegemist kurvastava olukorraga, mille täitumine kinnistaks veelgi arusaama Valgast kui ääremaast ja muudaks valla noortele peredele ebaatraktiivseks. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatus võttis vastu otsuse, milles taunib Valga sünnitusosakonna sulgemise plaani ning leiab, et see pole valgalaste huvides ega kooskõlas tasakaaluka regionaalarenguga.

Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimehe Alar Nääme sõnul on tegemist kurvastava olukorraga, mille täitumine kinnistaks veelgi arusaama Valgast kui ääremaast ja muudaks valla noortele peredele ebaatraktiivseks. „Kui rõhutatakse, et Eesti ei tohiks olla vaid Tallinn ja Tartu, siis ei tohi teha otsuseid, mis mõjutavad negatiivselt noorte otsust jääda siia ja luua pere,“ leidis Nääme, kelle sõnul on just kvaliteetne ja kiire arstiabi oluline argument kodu loomiseks asukoha valikul.

Nääme tõdes, et sünnitusi võinuks olla Valga haiglas rohkem ja arstiabi Tartus on kahtlemata kvaliteetne, kuid sünnitusosakonna sulgemine tekitab väga palju küsitavusi. „Valga ja Tartu vahemaa on siiski ligikaudu 90 kilomeetrit ehk enam kui tunni aja pikkune. Jääb väga suur ebakindlus, millega ja kuna Tartusse sõita, et ema ja lapse tervis ei satuks ohtu või et vanemaid ukselt tagasi ei saadetaks,“ selgitas Nääme.

Piirkonna juht kutsus kõiki valgalasi üles toetama oma allkirjaga ka petitsiooni, milles soovitakse Valga sünnitusosakonna töö jätkamist. „Valgalastel tuleb ühiselt näidata, et see on meie jaoks oluline küsimus, kus olulisim pole rahanumber, vaid turvatunne,“ kinnitas Nääme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles