Valka lähistele kavandatava suurkanala rajamine on takerdunud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanala. Foto on illustreeriv.
Kanala. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Euroopa suuruselt viies munatootja Ovostar soovib Eesti piiri lähedale Valka omavalitsusse rajada suure farmi- ja tööstuskompleksi, kuid projekt on takerdunud, sest Läti poliitikud ei nõustu tööstuspargi rajamiseks eraldama riigile kuuluvat metsamaad, vahendas esmaspäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Kolme miljoni kanaga farmile on Valka lähedal otsitud neli aastat sobilikku kohta ja nüüd on see Saule raudteejaama lähedal riigimetsas leitud.  Et aga sinna tööstusparki rajada, on vaja parlamendi otsust eraldada riigimetsamaa kohalikule omavalitsusele, kes omakorda rendiks selle ettevõtjaile.

"Keskkonnanõuete ja ettevõtte vajaduste vahel tuleb leida kompromiss, et ei kahjustataks loodust ja saaks arendada ka tootmist," selgitas Läti seimi majandus-, keskkonna- ja regionaalpoliitika komisjoni esimees Romans Naudinš. Samas on investorid valmis seadma osale summast deposiidi ja kompleksist on huvitatud ka teraviljakasvatajad.

"Kui on selge, et Läti poolel pole võimalik seda investeeringut ellu viia, siis vaatame siin, Eesti poolel lähiümbruses ringi. Äkki mõningail tingimustel on meil võimalik leida sobiv maatükk ja seda investorile pakkuda," arvas Valga vallavanem Margus Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles