Valkas avati tuletõrjespordi Balti meistrivõistlused

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluste avamine.
Võistluste avamine. Foto: Inga Karpova / Ziemellatvija

Läti Valkas avati neljapäeval kaks päeva kestvad Baltimaade tuletõrjespordi võistlused, kus demonstreeritakse tuletõrje kutseala tippmeisterlikkust.

Kahel päeval saab näha tõsiseid heitlusi neljal alal: tuletõrjevahenditega 100 meetri takistusriba läbimises, konksredeliga torniharjutuses, meeskondlikus tuletõrjevahenditega 4x100 meetri teatejooksus ja meeskondlikus mootorpumbaga lahinghargnemises.

Eesti võistlejad.
Eesti võistlejad. Foto: Inga Karpova / Ziemellatvija

Kuigi kõik võistlusalad on välja kujunenud praktilistest tuletõrje- ja päästetöödest, on siiski tegemist täpsete reeglitega spordialaga, mida maailmas tuntakse ja harrastatakse väga kõrgel tasemel. Eestit esindab võistlustel 25 tuletõrjesportlast.

Võistlus nimega Balti Matš on ühtlasi Baltimaade päästeala juhtide mitteformaalseks suviseks kokkusaamise kohaks. Külalistena osalevad Valgevene, Poola ja Tšehhi delegatsioonid ning võistlused avas Läti peaminister Māris Kučinskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles