Ilmus raamat politseilõvi seiklustest

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat ilmus kirjastuse koostöös politseiga. FOTO: Politsei
Raamat ilmus kirjastuse koostöös politseiga. FOTO: Politsei Foto: Politsei

Politsei andis koostöös Tänapäeva kirjastusega Eesti politsei 100. aastapäevaks välja raamatu politseilõvi seiklustest liikluses, kuritegusid lahendades ning lapsi aidates. Lõvi Leo lood pani kirja lastekirjanik Kristiina Kass ning Leole andis uue välimuse Joonas Sildre.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Nurmely Mitrahovitši sõnul annavad lood lastele võimaluse arutada ema-isaga päriselu teemasid.

«Lõvi Leo on sõbralik ja veidi riukalik poiss, kes õpib oma vigadest ja usub headusesse. Raamatus sattub ta seiklustesse, kuhu iga laps võib sattuda -- lastel on temaga lihtne samastuda. Nende juttude toel saavad vanemad ning lasteaedade ja alglasside õpetajad rääkida lastega igapäevastest teemadest. Näiteks sellest, kuidas märgata abivajajat, aidata hädas sõpra ning vältida kiusamist,» ütles Mitrahovitš.

Raamat algab sellest, kuidas tsirkuseartistist Lõvi Leo jääb tööta. Õnneks tutvub ta abivalmis politseinikega, kes võtavad ta enda juurde ning Leost saab politseilõvi. Aga Leo ei maga niisama, vaid aitab ka politseinikel tööd teha ning satub erinevatesse seiklustesse nii liikluses, kuritegusid lahendades kui ka lapsi aidates. Lõvi Leo lõbusad seiklused õpetavad, kuidas erinevates ohuolukordades käituda, millega peaks olema ettevaatlik ning kuidas teisi aidata.

Raamatus on kokku 22 lugu, millest osa on ilmunud viimasel kahel aastal lasteajakirjas Täheke. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles