Põlenud korterist välja toodud mees suri haiglas

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käisi tänaval asuvas kortermajas puhkenud tulekahjus kaotas mees elu.
Käisi tänaval asuvas kortermajas puhkenud tulekahjus kaotas mees elu. Foto: Indrek Sarapuu

Põlva kortermajas puhkes laupäeva õhtul tulekahju, mis nõudis mehe elu.

Päästjad sai kell 19.06 väljakutse Johannes Käisi tänaval asuvast kahekorruselisest kortermajast, kus ühe esimese korruse korteri aknast tuli suitsu. Seda oli ka trepikojas.

Päästjate saabumise ajaks olid inimesed majast väljunud, kuid selle korteri uks, kus tulekahju oli puhkenud, oli lukus. Päästjad murdsid lukus ukse maha ning kell 19.12 korterisse sisenenud suitsusukeldujad tõid põlevast korterist välja vanemaealise mehe, kes anti üle kiirabile.

Mees viidi esmalt Põlva haiglasse, kust ta peagi toimetati edasi Tartu ülikooli kliinikumi. Paraku ei õnnestunud meedikutel mehe elu päästa.

Kaks naabrit, kellega Lõuna-Eesti Postimees rääkis, ütlesid, et ilmselt väga ägedat põlengut korteris polnud. Kui sellest ükskord aimu saadi, olid kahjuks tuli ja suits seal juba suurt kahju teinud.

Tulekahju tekkepõhjused on väljaselgitamisel, kuid esialgsel hinnangul võis õnnetuse kaasa tuua hooletus lahtise tulega.

Päästjad ei leidnud korterist suitsuandurit. Päästeamet tuletab meelde, et igas kodus peab kohustuslikus korras olema vähemalt üks lakke paigaldatud töökorras suitsuandur.

Päästeamet palub olla oma vanemaealiste lähedaste ning naabrite kodude ohutuse suhtes tähelepanelik. Aidake neil vajadusel paigaldada uus suitsuandur või vahetada seadme patareid. Samamoodi tuleb tähelepanu juhtida nende ohtlikele harjumustele või koduse tuleohutuse tagamisel tähelepanuta jäänud riskikohtadele. Kui ise seda teha ei oska, siis tuleb tellida päästjate tasuta tuleohutusalane kodunõustamise endale ja naabrile päästeala infotelefoni 1524 kaudu.

Käisi tänava maja, kus oli traagiline tulekahju.
Käisi tänava maja, kus oli traagiline tulekahju. Foto: Indrek Sarapuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles