Valgamaal oli elektrita suur hulk majapidamisi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne.
Elektriliinid. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses hiljutiste tormituultega oli kolmapäeval, 28. detsembril kella 9.45 ajal Eesti Energia kodulehe andmetel üle Eesti elektrita 37 978 majapidamist. Kella 17.20 ajaks oli nende hulk langenud 26 510 peale.

Valgamaal oli veidi pärast viit energiafirma andmetel elektrita majapidamisi 12. Veel sama päeva hommikul oli neid aja üle 1500.

Katkestusi oli Valgamaalase andmetel näiteks Otepää ja Karula vallas, kusjuures Otepää vallas Kondi külas kadus vool ühe kohaliku sõnul juba ööl vastu teisipäeva.

Tõrvast aga laekus toimetusele vihje, et Eesti Energia jättis linnas Patküla tänava 28 tunniks elektrita. "Olles helistanud ise ja naabritega -- neile öeldi, et pole riket registreeritud, kuigi mina olin selleks ajaks juba tevitanud --, ei tehtud enne rikkest välja, kui tuli rääkida kurjal toonil," oli vihjaja, kelle isik toimetusele teada on, nördinud.

Valgas ei töötanud teisipäeval ka foorid. Mitmel pool linnas kadus mõneks ajaks elekter, probleeme oli ka tänavavalgustusega.

Kõige hullem oli kolmapäeval olukord Raplamaal, kus ametlikel andmetel puudus vahepeal vool 8175 majapidamises. Ainsa maakonnana polnud teateid riketest Eesti Energiani jõudnud Läänemaalt.

Kuna Eesti Energia rikketelefon sai üle koormatud, otsustas ettevõte teisipäeval sulgeda tavaklienditelefoni 1545, et kõik klienditeenindajad saaksid vastata rikkekõnedele, ütles Eesti Energia kommunikatsioonispetsialist Tuuli Sokmann.

Muudes küsimustes palus Sokmann võtta ühendust meili teel. Tavaklienditelefoni number tehakse uuesti lahti siis, kui rikete hulk hakkab oluliselt vähenema.

«Kuna õhtul lubab jällegi tuule tugevnemist, siis võib juhtuda, et see on ka homme veel kinni. Aga me mõistame, et see toob teistele klientidele probleeme, et eks hoiame seda numbrit suletuna nii vähe kui võimalik,» lisas ettevõtte kommunikatsioonispetsialist teisipäeval.

Eesti Energia rikkenumbril on hetkel suhteliselt pikad kõnejärjekorrad ja kuna automaatvastaja tuvastab helistaja geograafilise piirkonna ja loeb ette teadaolevad rikked seal piirkonnas ning kui inimene kuuleb juba automaatvastajast, et tema rike on järjekorras, siis soovitas Sokmann rikketelefoni koormuse vähendamiseks helistajal klienditeenindajaga ühenduse saamist mitte ootama jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles