Käsipall: karikafinaalis kohtuvad Põlva Serviti ja HC Tallinn

Copy
Hetk Eesti karikavõistluste teisest poolfinaalist Põlva/Arcwoodi ja Põlva Serviti vahel.
Hetk Eesti karikavõistluste teisest poolfinaalist Põlva/Arcwoodi ja Põlva Serviti vahel. Foto: Helin Potter / Käsipalliinfo

Põlva Mesikäpa hallis kohtuvad meeste käsipalli karikafinaalis pühapäeval Põlva Serviti ja HC Tallinn, kes kumbki oli oma poolfinaali vastasest selgelt üle.

Käsipalliinfo andmeil alistas karikavõitu kaitsev HC Tallinn laupäevases esimeses poolfinaalis  üllatavalt kindlalt HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi 31:21 (12:9). 

Tähtsa karikamängu staatus oli avaminutitel selgelt märgatav, mõlemad meeskonnad patustasid tehnilise praagiga. HC Tallinn sai kõrge ja agressiivse kaitse paremini toimima, kaasa aitasid väravaraamidki, mis mitu kehralaste viset peatasid.

Karikakaitsja sai 3:0 edu ja läks aega üle kuue minuti, enne kui David Mamporia vastaste väravatearve avas. Üheksandal minutil tegi Enrico Anton seisuks 5:1 ja Kehra peatreener Mart Raudsepp kasutas esimest minutilist vaheaega, asendades samas Viktor Nikolajevi väravasuul Mikk Aasmaaga.

Tallinn hoidis edu ja 18. minutil tuli Markus Viitkari viskest 9:5. Siis jäädi aga kuueks minutiks väravata ning Mamporia, Indrek Normak ja Vladislav Naumenko vähendasid vahe minimaalseks. Pealinlased said rünnaku aga uuesti toimima ning vaheajaks juhiti 12:9.

Kehra sai teisele poolajale ideaalse alguse – Anton Borovski vähendas vahet ja vastane jäi Kaspar Leesi eemaldamise järel vähemusse. Vahe aga oluliselt ei vähenenud ja püsis kahe-kolme värava peal pikalt, ehkki Nikolajev tõrjus Leesi karistusviskegi. Kehra püüdis mängutempot alla suruda, ent Tallinnat toitis hästi ka positsioonirünnak.

Rauno Aus kasvatas 40. minutil edu uuesti neljale väravale, tehes kiirrünnakust 18:14. Raudsepp tegi korrektiive ja meeskond püüdis väravavahti väljakumängijaga asendades ülekaaluga lüüa. Tallinna postide vahel sattus aga suurepärasesse hoogu Armis Priskus – mängu lõpuks kogunes mõned päevad tagasi 20-aastaseks saanud puurivahil 16 tõrjet.

Otsustav murrang toimus teise poolaja keskel, mil Kehra ei saanud kuus minutit väravatki ning Viitkar, Lees ja uuesti Viitkar tegid 49. minutil seisuks 23:17. Siitpeale hakkas vahe veelgi rebenema ning lõpuvile kõlades oli Tallinn võitnud 31:21 ning saab pühapäeval võimaluse karikavõitu kaitsta.

Viitkar viskas võitjate kasuks seitse väravat, endise koduklubi vastu mänginud Lees ja Marko Slastinovski lisasid viis ning Anton neli tabamust. Kehralastest oli täpseim Naumenko viie väravaga, Borovski tabas neli, Mamporia, Sergio-Silver Kreegimaa ja Uvis Strazdinš kolm korda.

Teine poolfinaal oli kordus mullusest

Eesti karikavõistluste teine poolfinaal oli kordus mullusest, kui meeste esiliiga valitseja Põlva/Arcwood astus vastu Põlva Servitile. 

Erinevalt esimesest poolfinaalist ei koonerdatud kahe Põlva meeskonna vastasseisus skoorimisega. Põlva/Arcwood alustas täpsete kiirrünnakutega ning Margo Piksööt viis mulluse karikavõistluste pronksi 2:1 ja Raido Peedomaa 3:2 ette. Kaheksandal minutil tuli Piksöödu viskest 5:3.

Serviti poolel alustas spurti neljapäevase liigaviigi Kehra vastu vahele jätnud Alfred Timmo ning nelja minutiga visati viis vastuseta väravat. Henri Sillaste viis Eesti meistermeeskonna 12. minutil 8:5 juhtima. Arcwood nii lihtsalt vastast eest ei kavatsenud lasta ja Timmo eemaldamine osutus Serviti jaoks kohutavaks.

Piksööt realiseeris karistusviske, Siivo Sokk ja Peedomaa saatsid palli tühja väravasse ning tablool oli viik 8:8. Siis saabus Arcwoodi teine suurem mõõn, Serviti tihendas kaitset ja tõstis tempot rünnakul ning 11-minutiline periood võideti 7:0. Sander Sarapuu kasvatas 12. karikavõitu jahtiva meeskonna edu 15:8 peale.

Arcwoodi ekskoondislasest väravavaht Kristjan Kukk tegi mitu head tõrjet ning vahe hakkas jälle sulama. Poolajavileks olid Serviti edunumbrid 16:12.

Teistki pooltundi alustasid eakamad põlvalased hästi ning mullu veel Servitit esindanud Mario Karuse vähendas vahe 14:17 peale. Serviti vastas nelja järjestikuse väravaga ning mäng hakkas tugevama ja tituleerituma klubi kasuks libisema. Siiski suutis Arcwood pärast Peedomaa ja Piksöödu väravaid 45. minutil vahe veel viiele vähendada, 23:18. Ohtlikuks siiski ei muututud, sest viimase veerandtunni jooksul lisandus Arcwoodi kontosse vaid kaks tabamust.

19. korda karikafinaali edenenud Serviti võidunumbrid olid lõpuks 34:20. Käe said valgeks 13 pallurit, kellest Mathias Rebane viskas kuus, Sillaste ja Timmo viis väravat. Kaotajate poolel tabas Piksööt seitse ja Peedomaa neli korda.

Otsustavad mängud Põlvas, 8. detsembril

Kell 16 pronksimäng: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva/Arcwood

Kell 18 finaal: HC Tallinn – Põlva Serviti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles