VIDEOLUGU ⟩ Lõuna-Eesti liiklust painavad kolm needust

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Lõuna-Eestis liiklejaid varitsevad tänavusel lumeta talvel halb nähtavus, joobes ning kiirust ületavad autojuhid, mistap kutsub politsei inimesi üles hoogu maha võtma ning purjus juhtidest viivitamata teada andma.

«2019. aasta jääb meelde sellega, et Kagu-Eesti piirkonnas ei hukkunud liiklusõnnetustes ühtegi inimest,» lausus Kagu politseijaoskonna patrullitalituse juht Madis Soekarusk. «Kahjuks peab aga tõdema, et liikluses on palju joobes juhte, lubadeta juhte ja vähenemistendentsi nende hulgas näha ei ole.»

Statistika kinnitab, et liikluspilt on viimase nelja aasta jooksul tasahilju paranenud, sest kui 2016. aastal hukkus Võru, Valga ja Põlva maakonnas toimunud liiklusõnnetustes kuus inimest, siis mullu jäid kõik ellu. Ka õnnetustes vigastada saanud inimeste arv on nelja aastaga vähenenud 146-lt mullu 88-le. Ent vaevalt oli aasta 2020 alanud, kui kõik muutus.

«Paraku algas 2020 teistmoodi: Võrumaal hukkus jalakäija, kes liikus helkurita pimedas tee peal, oli alkoholijoobes ja autojuhil lihtsalt ei olnud võimalik teda märgata,» ütles Soekarusk. Õnnetus juhtus 1. jaanuari õhtul Võru-Valga maanteel Nursi külas ning traagilisi õnnetusi lisandus Eestis peagi veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles