Eriolukord teeb olulisi korrektiive ka Kanepi vallas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kanepi vald kohaneb eriolukorraga.
Kanepi vald kohaneb eriolukorraga. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Seoses koroonaviiruse ulatusliku levikuga on alates esmaspäevast Kanepi vallavalitsuse tööruumides peatatud kodanike vastuvõtt. Inimesi teenindatakse telefoni ja e-kanalite vahendusel, andis vallavalitsus valla kodulehel teada.

Jätkub vältimatult vajaliku sotsiaalabi osutamine. Isiklikult vastuvõtule pöördumise soov palutakse eelnevalt oma piirkonna sotsiaaltöötajaga kokku leppida. Samuti palutakse kindlasti sotsiaaltöötajaid teavitada abivajavatest isikutest, kes ei saa toetuda kriisiolukorras lähedaste abile.

Tavapäraselt jätkub e-teenuse kaudu esitatud rahvastikutoimingute menetlemine. Isiklikku kohaletulekut nõudvate toimingute teostamiseks palume eelnevat aeg kokku leppida. Rahvastikutoiminguid teostavad Elen Heidok, Ly Vätson ja Katrin Slungin.

Valla allasutustest on suletud on koolid, raamatukogud, noortekeskused, külakeskused, spordisaalid. Külastajatele on suletud hooldekodud. Esialgu jätkavad tööd lasteaiad, kuid vallavalitsus palub tungivalt lapsed koju jätta. Lasteaeda tohib viia ainult terve lapse. Perega välisreisil käinud laps peab jääma kaheks nädalaks koju.

Inimesed, kel on koroonaviirusega nakatumise põhjendatud kahtlus, peaksid helistama oma perearstile või perearsti nõuande telefonile 1220. Terviseseisundi halvenemisel tuleb helistada hädaabinumbril 112. Viiruse riskirühma kuuluvatel vanemealistel ja krooniliste haigustega inimestel tuleks vältida rahvarohkeid kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles