Piirivalvurid aitasid tabada Euroopast varastatud luksusmaasturi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefekt Vallo Koppel (vasakul) andis piirivalvur Aleksandr Voroninile üle tunnustuse «Tubli tegu».
Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefekt Vallo Koppel (vasakul) andis piirivalvur Aleksandr Voroninile üle tunnustuse «Tubli tegu». Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur tunnustas auhinnaga  «Tubli tegu» Kagu piiripunkti piirivalvureid Aleksandr Voroninit ja Tuuli Lendu, kes aitasid Valgas tabada Läti kodaniku juhitud Euroopast varastatud luksusmaasturi.

Valgas patrullinud piirivalvurid silmasid Lõuna prefektuur teatel 24. aprillil hinnalist luksusmaasturit Range Rover, mille sarnased on piirkonnas haruldased. Sõiduk peatati, et kontrollida autos olijate Eestis viibimise alust ning teisi asjaolusid.

Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefekt Vallo Koppel andis piirivalvur Tuuli Lennule üle tunnustuse «Tubli tegu».
Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefekt Vallo Koppel andis piirivalvur Tuuli Lennule üle tunnustuse «Tubli tegu». Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Kontrollimisel selgus, et luksusmaasturi rooli keeras Läti kodanik, kes esitas piirivalvurile registreerimistunnistuse ning volikirja. Voronin sai dokumenti vaadates koheselt aru, et tegemist on võltsinguga, kuna dokumendi trükitehnika polnud originaalile ligilähedanegi.

Kui piirivalvurid sõidukit lähemalt uurisid, tuli välja seegi, et maasturi VIN-kood ja identifitseerimiskleebis on manipuleerimistunnustega. Sõiduk võeti hoiule ning alustati kriminaalmenetlust, mille käigus saadi peagi ka kinnitust, et maastur on ligikaudu neli aastat tagasi ühest Euroopa Liidu riigist varastatud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk kinnitas, et ekspertiis ja kriminaalmenetlus juhtumi osas käivad. «Sõiduk oli väga tugevalt manipuleeritud ehk püüti teha kõik, et lasta varastatud sõiduk uute kirjade ja numbrite all liiklusesse, ilma et vargus välja tuleks,» lisas Virk.

Tunnustuse «Tubli tegu» andis Kagu piiripunkti piirivalvuritele üle Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefekt Vallo Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles