Fotod ja video Lõuna-Eestit tabas lumesadu

Copy
Lumi Võru vallas Võru-Kuigatsi-Tõrva maanteel Linnamäe külas 3. mai ennelõunal 2021.
Lumi Võru vallas Võru-Kuigatsi-Tõrva maanteel Linnamäe külas 3. mai ennelõunal 2021. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Liikluses tasub täna ilmselt ettevaatlik olla, kuna Lõuna-Eestis sajab mitmel pool lörtsi või lund. Võrumaal jäi ennelõunal lumi ka maapinnale püsima.

Lumesadu võis täna ennelõunal näha nii Võru- kui Valgamaal. Valgas sulas sadanud lumi siiski maapinnal koheselt. Võrumaal said liiklejad Võru-Kuigatsi-Tõrva maanteel Linnamäe ja Vaabina vahel näha mõlemal pool teed lumega kaetud põllulappe. Õhutemperatuur oli ennelõunal seal nulli ümber. Lumesadu jätkus sealkandis ka pealelõunal.

Ilmateenistuse teatel on täna enamasti pilvine ilm, temperatuur on teenistuse kaardirakenduse põhjal Kagu-Eestis peamiselt kahe ja nelja soojakraadi vahel. Sajab vihma ja lörtsi, Ida- ja Kagu-Eestis on sadu tihe, saju võimalus on väiksem mandri lääneservas ja saartel. Puhub valdavalt põhja- ja kirdetuul 8-13, puhanguti 16-22 m/s, Virumaa rannikul pole välistatud ka veidi enam.

Kagu jaoskonna patrulltalituse juht Madis Soekarusk lausus, et kuigi 1. maist alates on seaduse järgi sõidukitel kohustuslik kasutada juba suverehve, ei paista ilmataat veel suveajale üleminekuks valmis olevat. «Sestap juhib ka politsei tänastes heitlikes oludes juhtide tähelepanu rehvivalikule ning kindlasti ei hakka esimestel maikuu päevadel veel talverehvidega sõitvaid juhte karistama. Vestleme nendega, palume jälgida ilma ja teeolusid ning soovitame esimesele sobilikule hetkele siiski rehvivahetuse planeerida, sest ega see kevadki saabumata jää,» lausus Soekarusk.

«Nendel juhtidel, kel juba aga eeskujulikult suverehvid on all, soovitame praeguste heitlike ilmaoludega võimalusel sõidud edasi lükata. Kui aga on siiski väga tarvis kuskile sõita, tuleb olla äärmiselt ettevaatlik ning valida ilmastikuoludele vastav sõidukiirus. Samuti pidagem meeles, et üksteisega tuleb arvestada,» lisas politseinik.

Lumesadu Võrumaal Antsla vallas Vaabina ristis.
Lumesadu Võrumaal Antsla vallas Vaabina ristis. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Lumesadu Võrumaal Urvaste kiriku juures.
Lumesadu Võrumaal Urvaste kiriku juures. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lumesadu Võrumaal Lõõdla järve ääres:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles