Valgamaalt pärit Hella Wuolijokile avati mälestuspink

Sten Mahov
Copy
Hella Wuolijokile avati mälestuspink Taagepera raamatukogu ees.
Hella Wuolijokile avati mälestuspink Taagepera raamatukogu ees. Foto: Marianne Sokk

Laupäeval avati Tõrva vallas Ala külas asuva Taagepera raamatukogu ees pink ühele kuulsamale kunagisele Valgamaa elanikule, tuntud eesti päritolu soome kirjanikule ja ühiskonnategelasele Hella Wuolijokile.

Nagu selgitas Ala külaseltsi liige Leana Liivson, täitub tänavu Wuolijoki sünnist 135. aastat. «Ta on sündinud selles samas kõrtsihoones, mis praegu on Ala põhikool. Ehkki ta on käinud Valgas koolis, on tema elulugu seotud Ala ja Taageperaga » tõdes Liivson ning lisas, et enne pingi avamist käidi ning tehti korda kirjaniku vanavanemate ja ema hauaplats.

Algselt oli sünniaastapäeva ning pingi avamist plaanis tähistada suuremalt, ent praegune tervisealane ebakindel olukord tõmbas sellele kriipsu. «Oli plaan kutsuda külalisi ka Soomest, meil oli nendega juba kontakt saavutatud, olid valmis tulema. Soomes on Hella Wuolijoki eriti oluline just endise Hauho valla elanikele. Olukord aga muutus. Sellelegi vaatamata olen kindel, et suudame Hella Wuolijoki vääriliselt meeles pidada ning tähelepanu pöörata ka väiksemas ringis,» märkis Ala külaseltsi liige. Et viie aasta pärast möödub Hella Wuolijoki sünnist 140 aastat, loodetakse siis tähtpäeva suuremalt meeles pidada ning sel korral ka Soome sõpradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles