«Metsast taldrikule» toob novembris Lõuna-Eestisse metsikud toiduelamused

LEPM
Copy
GMP Pühajärve restoran
GMP Pühajärve restoran Foto: Lauri Laan

Juba teist korda Lõuna-Eesti maakondades toimuv maitsete nädal «Metsast taldrikule» ootab 4-14. novembrini huvilisi maitseelamusi nautima.

Ligi 60 toidukohta on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Erimenüü hind on vahemikus 15 – 20 eurot.

Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartumaal sh Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule.

«Võtame Ugandi Restoga suurima heameelega alati osa erinevatest maitsetele suunatud projektidest. Äsja lõppes meil traditsiooniline «Maitsev Ugandi» erimenüü pakkumine. Eelmisel aastal oli Lõuna-Eesti maitsete nädal külastajate hulga mõttes väga populaarne ning meie köögi- ja teenindusässad ootavad juba põnevusega selle uut algust. «Metsast taldrikule» idee meeldib meile väga, sest saame keskenduda ainult kohaliku tooraine kasutusele, millest omakorda mitmed on pärit siitsamast metsast. Soovitan kindlasti kõigil sellest põnevast nädalast osa võtta,» ütles Ugandi Resto juhataja Siim Kalda.

«Metsast taldrikule» sündmuse eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

«Lõuna- Eesti toidukohtades toimuv maitsete nädal «Metsast taldrikule» toob välja Eesti köögi tugevused – metsasaadused ja väikeettevõtete tooted, mida me peame iseenesestmõistetavaks, aga mis panevad Eesti külalised siinsest köögist vaimustuma. Maitsete nädal on suurepärane võimalus ühildada toiduelamus puhkusega Otepääl, Tõrvas või Valgas,» rääkis SA Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Anneli Kattai.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti LEADER tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles