Kas valida keraamilised grillid või mõni muu lahendus?

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Pole kahtlustki, et suvine grillihooaeg on hoogu sisse saamas. Sellest annab märku kasvõi see, et poodidesse, Kaup24 e-poodi ja kõikjale reklaamidesse on järsku ilmunud keraamilised grillid, gaasigrillid ja muudki variandid ühe mõnusa grillõhtu korraldamiseks. Aga milline lahendus siis valida? Kel pole aega või tahtmist tundide kaupa internetis surfata, siis edasi lugedes leiad spikri, et tuua koju parimatest parim grill.

Keraamilised grillid teevad ilma

Söegrill on üks traditsioonilisi lahendusi, olgu mudeliks kas keraamilised grillid või klassikaline kuppelgrill ehk „ufo“. Võrreldes „ufoga“, on keraamilised grillid suuremad, raskemad ning kallimad. Samas pole need sedavõrd ilmatundlikud ning pakuvad usaldusväärsemat tulemust ka algajate grillmeistrite käes. Valides õige variandi, sobivad keraamilised grillid ka toidu röstimiseks, küpsetamiseks ning suitsutamiseks.

Nii keraamilised grillid, „ufod“ kui ka teised söegrillid vajavad toimimiseks kas poest ostetud või ise puudest põletatud sütt. Viimane variant võtab muidugi rohkem aega, ent sobibki mõnusaks suviseks ajaveetmiseks. Lisaks on boonusteks ainulaadne suitsune kõrvalmaitse ja võimalus küpsetada võrdlemisi kõrgetel temperatuuridel. Söegrill on kasutuses olnud sedavõrd kaua, et mudelite valik ja hinnaskaala on äärmiselt lai. Sinu kui ostja jaoks on see muidugi ainult tervitatav!

Laia kasutusvõimalustega elektrigrill

Elektrigrilli võib kasutada ka kortermaja rõdul ning tihtipeale isegi siseruumides! See tähendab rohkem võimalusi grillipeo püsti panemiseks. Paljudes piirkondades võib elektriline grill olla ka ainus lubatud valik. Kuigi vajalik on elektritoite olemasolu, siis tegu on igal juhul ühe loodussõbralikuima lahendusega.

Enamik mudeleid lubavad temperatuuri reguleerida ning vajalik temperatuur saavutatakse võrdlemisi kiiresti. Tõsi, võimsuse poolest jääb elektrigrill nii söe- kui gaasigrillile alla, ent tegu ongi lahendusega, mis on parem valik väiksemate koguste grillimiseks.

Hinnatud gaasigrill

Gaasigrilli kasutamine on kiirem ja puhtam, sest ei ole vaja mõelda ettevalmistusele ega hilisemale süte koristamisele. See on söegrillidega võrreldes suur boonus! Lisaks väärib mainimist gaasigrilli ühtlane temperatuur ja võimalus tänu suuremale küpsetuspinnale grillida korraga suuremaid koguseid. Mõned mudelid tulevad lausa eri kõrgusel asuvate grillimisrestide ja -plaatidega, ehk ühel ajal on võimalik valmistada eri temperatuuri ja küpsetusaega nõudvaid toite.

Küll on vajalik regulaatori ning gaasiballooni olemasolu ning võrreldes teiste variantidega ei ole see ehk ka sedavõrd mobiilne lahendus. Lisaks näevad mõned miinusena ka seda, et toidul ei ole mõnusat suitsust mekki, mis söegrilliga on tavaline.

Kiire ja lihtne lahendus

Ühekordne grill on parim valik neile, kes ei grilli kuigi tihti ning otsivad pigem kiiret grillivarianti kas vaid jaanipäevadeks või mõneks teiseks suviseks nädalavahetuseks. Kui tavaliste grillide ostmisel on paremaks valikuks erinevad veebipoed nagu näiteks Hansapost, siis kiirgrille võib leida ka bensiinijaamades ning väiksemates poodides. Sealt on kasutusvalmis komplekte väga mugav kaasa haarata. Tihtipeale pole vaja teha muud, kui grill süüdata, oodata söe tekkimist ning saabki kasutama hakata. Kuna kiirgrilli võib pärast kasutamist minema visata, pole vaja mõelda ka puhastamisele.

Olles välja mõelnud, kas sinu vajadustega sobivad rohkem keraamilised grillid, gaasigrillid või elektrigrillid, on pilt juba palju selgem ja valikuvõimalusi parajalt hoomatavas koguses. Nüüd vali veel välja täpne mudel ja oledki grillisuveks valmis!

 
Copy
Tagasi üles