Kohus ei vabastanud Pätsi monumendi kiviraidurit vanglast

BNS
Copy
Märtsi lõpus oli kiviraidur Margus Kurvitsal käsil skulptuuri kuklaosa tolmu­rikas lihvimine.
Märtsi lõpus oli kiviraidur Margus Kurvitsal käsil skulptuuri kuklaosa tolmu­rikas lihvimine. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Tartu maakohus ei vabastanud kolmapäeval tingimisi enne tähtaega vanglast Konstantin Pätsi monumendi kiviraidurit Margus Kurvitsat, kes kannab karistust auto korduva purjuspäi juhtimise eest.

Pidades silmas, et Kurvitsa puhul on alkoholi kuritarvitamisest lähtuv kuritegude toimepanemise oht endiselt olemas, jättis kohus mehe vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastamata. Määrus ei ole veel jõustunud ja sellele on võimalik esitada määruskaebus 15 päeva jooksul.

Tartu vanglas auto purjuspäi korduva juhtimise eest karistust kandev Võrumaa mees Margus Kurvits taotles kohtult enda ennetähtaegsest vabastamist. Kohtule saadetud materjalides toetas Kurvitsa vabastamist vangla ning ka prokurör nõustus Tartu vangla seisukohaga.

Tartu maakohus karistas 2019. aasta septembris Margus Kurvitsat korduva joobes juhtimise eest pooleteiseaastase tingimisi vangistusega, millest kuulus kohe ärakandmisele 14 päeva. Ülejäänud aasta viis kuud ja 12 päeva määras kohus talle tingimisi kaheaastase katseajaga. Lisaks võttis kohus Kurvitsalt pooleks aastaks juhtimisõiguse ja konfiseeris sõiduauto Volvo.

2021. aasta märtsis pikendas kohus Kurvitsa katseaega kolme kuu võrra, kuna mees oli tarvitanud alkoholi. Septembris esitas kriminaalhooldaja kohtule erakorralise ettekande, milles taotles Kurvitsale mõistetud vangistuse täitmisele pööramist, mida maakohus ka tegi. Margus Kurvits vaidlustas maakohtu otsuse Tartu ringkonnakohtus, kuid ringkonnakohus jättis kaebuse rahuldamata.

Skulptor Vergo Vernik taotles juunis Tallinna linnavalitsuselt Konstantin Pätsi mälestusmärgi skulptuuri valmistamise ja paigalduse tähtaja pikendamist 15. septembrini, sest alltöövõtjana kiviraiumise töid teinud kiviraidur viibib kinnipidamisasutuses.

Pätsi muuseumi juht Trivimi Velliste on varem öelnud, et rääkis mälestusmärgi autoritega ning töö skulptuuri kallal jätkub kavakohaselt ning kuju peaks valmima augustis õigeks ajaks. „Küsimuses oli vaid üks abitööline, kes töölt kõrvaldati,“ ütles ta. „Abilisi on aga rohkem kui üks. Lisaks autorid ise.“

Töö tähtaeg on 3. august.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles