Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eilsel Valga linnavolikogu istungil kinnitati linna tänavune eelarve ning linnakoolide põhimäärused. Koolide arengukavadest andsid ülevaate direktorid.

Valgamaalase tegevtoimetaja Jaan Rapp ütleb arvamusloos, et õpetajate streik tekitab vastakaid arvamusi. Tihti jääb mulje, et osapooled ei mõista kuigivõrd teiste asjaosaliste hingeelu.

Tõrvas valmis veetöötlusjaam koos pumplaga, mis juba aasta algusest linnarahvast veega varustab. Nagu rõhutas kolmapäevasel avatseremoonial linnapea, saavad tõrvalased nüüd endale kristallselge joogivee.

Tartu Ülikooli nõukogu kiitis lõplikult heaks Kääriku spordibaasi andmise Tehvandi spordikeskuse kasutusse.

Viimastel päevadel on sagenenud sõidukite vargused, mistõttu politsei soovitab kõigil autoomanikel olla eriti tähelepanelik.

Kolmapäeval selgitati Valgamaa kutseõppekeskuses välja Eesti parim hooldustöötaja eriala õpilane. Selleks osutus Anne Elender.

Tallinnas said teisipäeval kokku investorkoolituse läbinud omavalitsused. Valgamaalt tegid selle edukalt läbi Taheva ja Otepää vallavalitsus ning Valga ja Tõrva linnavalitsus.

Valgamaa laulu- ja tantsurahvas on palju aastaid sammunud laulupeorongkäigus Pühajärve puhkpilliorkestri muusika järgi. Orkestri juht Arno Anton, kellest räägib sellenädalane persoonilugu, nii väga laulupeole ei ihkagi.

Laupäevases Valgamaalases räägivad eri osapooled, mida järgmise nädala õpetajate streigist arvavad. Kuidas suhtuvad sellesse lastevanemad, lasteaiatöötajad, haridus- ja teadusministeerium, õpetajad ja teised, loe paberlehest!

Võimlemisklubi Rütmika Tartust korraldas Otepääl teist aastat järjest kahepäevased ilu- ja rühmvõimlemise lahtised meistrivõistlused, mis paistsid silma rohke osaluse poolest.

Maavalitsuses olid arutluse all elukestev õpe ja sellega seonduvad probleemid, lisaks tutvustati haridusstrateegia projekti aastani 2020. Töötubades toodi esile maakonna eripärad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles