Lõuna-Eesti Postimehe tegijad pääsesid parimate sekka

LEPM
Copy
Jaan Tõnissoni meediaauhindade nominendid on ka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud Arved Breidaks (vasakult) ning Maarius Suviste ja tegevtoimetaja Jaan Rapp.
Jaan Tõnissoni meediaauhindade nominendid on ka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud Arved Breidaks (vasakult) ning Maarius Suviste ja tegevtoimetaja Jaan Rapp. Foto: 3X Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna selgusid Jaan Tõnissoni meediaauhindade valdkondlike preemiate nominendid. Nende sekka pääses ka kolm Lõuna-Eesti Postimehe tegijat – parima maakonnalehtede uudise ja uuriva loo kategoorias kandideerib ajakirjanik Arved Breidaks, parima maakonnalehtede olemusloo kategoorias ajakirjanik Maarius Suviste ning aasta keeleparandaja kategoorias tegevtoimetaja Jaan Rapp.

Hindamiskomisjon valis 2022. aasta parima maakonnalehtede uudise ja uuriva loo nominentide sekka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjaniku Arved Breidaksi looga «Pihkvast mobiliseeritud külmetavad ja nälgivad». Breidaksi kõrval on nominendid Jüri Saar Tartu Postimehest looga «Tippkokk plaanib Toome varemetesse restorani» ja Marko Suurmägi Sakalast looga «Riigikogulane soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks».

Olemusloo nominentide sekka valiti Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Maarius Suviste lugude seeriaga «Me saame hakkama»: «Noor Võrumaa mees hinnatõusust: toidu arvelt tuleb kokku hoida», «Võrumaa külamemm elust Eestis: kallis on, aga elada tuleb», «Pereema: lapsed annavad jõudu, et elurõõm säiliks». Samas kategoorias kandideerivad ka Aivar Aotäht Sakalast looga «Podmotsa, tilluke Eesti küla Vene piirisopis, köidab uudistajaid» ja Aime Jõgi Tartu Postimehest looga «Neli sõja eest Tartusse pagenud naist räägivad oma kodust, mis Ukrainasse maha jäi».

Aasta keeleparandaja nominent on Lõuna-Eesti Postimehe tegevtoimetaja Jaan Rapp. Tema kõrval on nomineeritud Sakala toimetaja Maarja Möldre ja Postimehe toimetusgrupi toimetaja Jürgen Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles