Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjaniku lugu valiti parimaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tunnustamistseremoonial käinud võitjad. Maarius Suviste on paremalt esimene.
Tunnustamistseremoonial käinud võitjad. Maarius Suviste on paremalt esimene. Foto: Ken Mürk/ERR

Eesti spordiajakirjanike selts kuulutas välja 2022. aasta spordiajakirjanduse parimad tööd.

Parimaks maakondlikuks looks kuulutati Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjaniku Maarius Suviste lugu «Põlva käsipallihing mõtleb vaikselt lõpetamisele», mis kogus 16 punkti. Samas kategoorias olid nominendid veel Lenel Karu Tartu Postimehes ilmunud looga «Ukrainlased võitlevad Miss Valentine'i võimlemisturniiril pisaratega, Venemaa koondisel keelati osaleda» ja Lauri Habakuk Pärnu Postimehes ilmunud looga «Higi, vaev ega ainumatki pisarat ehk Ainulaadne jõujuurikate võistlus Koidula koolis».

Konkursile laekus kokku 104 tööd kaheksas kategoorias. Saadetud töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg (esinaine), Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak, Neeme Korv ja Kert Toobal. Fotokategoorias olid lisahindajad Raigo Pajula ja Joosep Martinson. Iga žüriiliige valis igas kategoorias kolm paremat, parim teenis viis, teine kolm ja kolmas ühe punkti.

«Lugude hindamisel lähtusin sellest, kuidas lood mind haarasid ja panid kaasa mõtlema. Loomulikult ka teemad ja alad, millest kirjutati, said hindamisel määravaks. Kui teema ei haara, siis raske lugeda ka,» tunnistas esimest korda žüriisse kuulunud kunagine tippvõrkpallur Toobal.

«Näiteks Tairo Lutteri fotol Tuuli Tomingast oli värvi, süngust ja emotsiooni. Samas Maarius Suviste lugu Põlva käsipallihingest Kalmer Mustingust oli südamlik ülevaade inimesest, kelle najal seisis vahepeal kogu käsipall,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles