Priit Sibul: kõige tähtsam on tagada sündimuse kasv

, Isamaa peasekretär, riigikogu liige
Copy
Isamaa erakonna peasekretär Priit Sibul
Isamaa erakonna peasekretär Priit Sibul Foto: Konstantin Sednev

Mida järgmised aastad lugejale toovad, sõltub suuresti, millisesse postkasti see ajaleht maandub. Kui see asub mõne Lõuna-Eesti tõmbekeskuse maja väraval või koridoris, pole ilmselt suuremat põhjust muretsemiseks. On ju valitsuse moodustanud kolm selgelt linnas elavale keskklassile orienteeritud erakonda, kes nende inimeste elu pigem mõistavad.

Kui aga lugeja elab põlislaante vahel paiknevas talus, kuhu ei levi korralik internet, kust kaob iga kõvema tuulega elekter ning lähima panga­automaadi, postkontori või kaupluseni viivad mõnikümmend kilomeetrit aastaid remontimata teid, võivad äsja Tallinnas peetud valitsuskõnelused tunduda hirmuäratavad. Hirmutatud nii maksutõusude kui kulude kärpimisega, kuid eks lähiaeg toob selgust, mis tegelikult juhtuma hakkab.

Kuidas me praegusesse olukorda jõudsime? On üsna selge, et möödunud valimised ei olnud ideoloogilised ega teemadepõhised. Peamiseks valiku põhjuseks sai paljudel vana niinimetatud Vene kaar­t ja Reformierakond suutis selle enese kasuks hästi tööle panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles