Soodsad suusariided, turvalisus ja teisi nippe esmakordsele suusareisile minejale

Kaup24
Copy
Foto: Unsplash

Kas oled otsustanud katsetada, mida see mäesuusatamine endast kujutab? Ehk saab sellest sinu talvine hobi? Kuna aga rahakott pole põhjatu, tahaks muretseda suusariided soodsalt ja kuna aega piiratult, võiks vältida vigu, mida tavaliselt kiputakse tegema. Edasi lugedes leiadki nipid, mis aitavad esimese suusareisi edukalt mööda saata.

Kvaliteetsed soodsad suusariided? Täitsa võimalik!

Ei ole halba ilma, on vaid halb riietus. Seda tõdemust on paljud kindlasti ka omal nahal kogenud. Aga kuidas need õiged soodsad suusariided naistele või meestele leida? Kindlasti pole vaja osta kõige soojemaid pükse ja kõige paksema voodriga jopet, palju targem on riietuda kihiliselt.

Soojematel talvepäevadel piisab vähesest – soe pesu kõige alumise kihina ning tuule- ja veekindlad jope-püksid pealmise kihina. Soodsad suusariided võibki tähendada vaid neid kahte kihti! Ja kui temperatuurid langevad, saab kihte juurde lisada. Lisaks võimaldab kihiline lähenemine samu riideesemeid mujalgi kasutada, nii et soodsad suusariided on multifunktsionaalsed.

Ja muidugi ei pea soodsad suusariided tähendama kvaliteedis järeleandmist. On vaja vaid teada, kuhu poodi piiluda. Kaup24 e-poes on head soodsad suusariided täiesti olemas: Icepeak, Five Seasons, Didriksons ja Columbia on vaid mõned näited, millised soodsad suusariided on ootamas.

Ole uhkusega õpilane!

Kuigi su reisikaaslased võivad olla kogenud suusahundid, kes on sadade kilomeetrite viisi radadel kulgenud, ei pruugi see tähendada, et nad on ka head õpetajad. Kel vähegi võimalik, võiks võtta instruktori, kes uue ala turvaliselt tuttavaks teeb. Juba paari tunniga suudab professionaalne instruktor õpetada rohkem, kui mitmepäevane omapäi ukerdamine.

Arvad, et võõrkeeleoskus pole piisavalt heal tasemel, et piiri taga instruktorist aru saada? Kogenud instruktoriga ei ole see probleemiks, nad suudavad vajalikku edasi anda ka keelebarjääri olemasolul. Teiseks variandiks on aga teha esimesed katsetamised Eesti nõlvadel ning siis juba uute oskustega suuremaid mägesid avastama suunduda!

Kolm ja neli ehk turvalisus ennekõike!

Kindlasti peab suusatades või lumelauatades kandma kiivrit. See on kaitsevahend, mis võib ilma mingi liialduseta elu päästa. Seetõttu peaks kiiver olema nii algajatel kui edasijõudnutel. Veel ühe plussina aitab kiiver külmadel või tuulistel päevadel pead soojas hoida! Nii et torusall alla, kiiver pähe ja siis sõitma!

Turvalisuse alla võib teise punktina välja tuua reisikindlustuste ja Eestis sõites õnnetetusjuhtumikindlustuse olemasolu. Muidugi loodame, et midagi ei juhtu ja naased suusareisilt vaid elamuste võrra rikkamana aga kui peaks ebaõnn tabama, oled kindlustuse eest tänulik.

Võta rahulikult!

Kuigi aktiivne puhkus, on sellegi eesmärk puhata ja end hästi tunda. Kuidas seda siis teha, kui tahaks samal ajal kõigest viimast võtta? Pane näiteks kõrva taha see, et reeglina on hommikuti – kohe avamise järel – nõlvadel natuke vähem rahvast. Nii et sel ajal kui teised alles hommikust söövad ja end mäele sätivad, võiksid sina juba kohal olla!

Nõlvast alla kulgedes ära mõtle vaid sellele, et võimalikult kiiresti alla jõuda. Mäesuusatamist ega lumelauatamist ei pea kohtlema võistlusspordina. Las see olla võimalus nautida kaunist talvemaastikku. Selleks tee aeg-ajalt paus, imetle vaateid ja hinga sügavalt sisse värsket mäeõhku. Ning õhtul, kui majutuskohas on võimalus lõõgastuda saunas või basseinis, kasuta seda kindlasti!

Ehk siis soodsad suusariided Hansapost e-poest, valmisolek õppida, turvalisusele mõtlemine ja teadlik lõõgastumine on just need nipid, tänu millele järgneb esimesele suusareisile veel teine ja enamgi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles