Kultuuripealinna aastasse jääb ka tervet Lõuna-Eestit hõlmavaid ettevõtmisi

Mati Määrits
, reporter
Copy
SA Tartu 2024 juhatuse liikme Kuldar Leisi sõnutsi panevad korraldajad järgmisel aastal põhirõhu ka mujalt Eestist pärit inimeste kutsumisele kultuuripealinna üritustele.
SA Tartu 2024 juhatuse liikme Kuldar Leisi sõnutsi panevad korraldajad järgmisel aastal põhirõhu ka mujalt Eestist pärit inimeste kutsumisele kultuuripealinna üritustele. Foto: Mati Määrits

Keset talve südant 26. jaanuaril ehk ligemale saja päeva pärast täitub Emajõe kaldapealne Tartus rahvast, et asuda koos Lõuna-Eesti omavalitsustega vedama Euroopa kultuuripealinna vankrit. SA Tartu 2024 juhatuse liige Kuldar Leis rõhutab, et kuigi raskuspunkt on järgmisel suvel, leiab kultuuripealinna kavva kuuluvaid sündmusi aset juba praegu, kas või sel nädalavahetusel Rõuges.

Milline avamispidu välja näeb?

Lava on Emajõe kaldal Atlantise maja juures ja publik teisel pool jõge kahe silla vahel. Järelpeod on ERMis ja mujal. Väiksemad avapeod on plaanis ka maakonnakeskustes, needki on jaanuaris. Saime selleks innustust Põlvas märtsis toimunud kultuuripealinna programmi osalisest avalikustamisest, kus hoolimata varakevadisest ilmast tuldi hulgaliselt kohale ning kõik õnnestus väga hästi. Avapidu peab mahtuma kahe tunni sisse, et rahvas ära ei külmetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles