Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pikalt kasutuna seisnud Jaanikese motokeskus on saanud endale Klaperjahi korraldajate näol uue rentniku ning ka tänavune offroad-võistlus peetakse just Valga külje all Jaanikeses.

Teisipäeval pannakse pasunad hüüdma ning algavad järjekordsed, juba 15. Pühajärve puhkpillipäevad. Korraldaja Arno Antoni sõnul esitatakse muusikat igale maitsele: meeleolukamat vabaõhu- ning tõsisemat kirikukontsertidel.

Sel nädalavahetusel kogunevad Valga lähistel Dixielandis Ameerika autode omanikud, täna pärastlõunal jõuab autoparaad Valga linna keskraamatukogu esisele platsile.

Suviti on kaupluste siseõhk võrreldes välisõhuga märgatavalt jahedam. Mõni poodleja muretseb, kas niisugune järsk keskkonnavahetus võib ka tervisele kahjulik olla, ja küsib, miks on poes õhk tihti ehmatavalt külm.

Mardikad on kartulikasvatajate õnnetus - nad võivad hävitada kogu saagi. Tänavu kimbutavad need kahjurid ka Valgamaa põllulappe.

Helme maasikakasvatuses korjatakse tänavu maasikaid uudsel moel: traktori järel veetava labaga, millel neliteist korjajat kõhuli peal.

Parimate talude konkursi žürii külastas võistluse nominente Valgamaalt. Vabariigi parimate hulka pürgivad Maia Tedre Vaariku OÜ, alternatiivset suunda arendava Virgo Mihkelsoo Viira talu ja noortalunik Mihkel Maksi Männimetsa OÜ. Pikemalt loe nendest laupäevasest Valgamaalasest!

Motospordilaager meelitab Valgamaale nii Eesti kui Läti noored. Noored kohtusid, panid pead kokku, kohvivee tulele ja andsid klaviatuuril sõrmedele valu - kolme ööga valmis patakas materjali ekstreemspordilaagriks.

Valga noored Jorma Uppin ning Annika ja tema vend Rain Aunapu üllatasid sotsiaalvõrgustike kasutajaid uue humoorika lühifilmiga. Seekordse video peategelased on kohalikud krapsakad vanavanemad.

Noor diskor Kätlin Männiste elab küll Valgas, ent peab teiseks koduks pealinna. Kirg diskoritöö vastu viib ta igaks nädalavahetuseks Tallinna plaate keerutama. Lähemalt loe paberlehest!

Aasta jagu tegutsenud Nõuni purjeklubi eestvedajate kallal käib ikka sõbralik lõõpimine, et kuidas nad siis merepiirita Valgamaal purjetavad. «Pärnu purjetajatest sõbrad kogu aeg nokivad mu kallal, et kuhu te oma suusaklubiga purjetama lähete. Mujal Euroopas võib ühe väikese järve ääres tegutseda kümme purje- või jahtklubi, aga meil on sada järve ning vaid mõni klubi,» ütles klubi juhatuse liige Elmo Saul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles